Starea adolescentului de 17 ani din Bacău care a avut simptome de infarct la trei zile după vaccin

  • DSP Bacău anchetează cazul tânărului de 17 ani din Bacău aflat în spital după simptome de sindrom coronarian acut, la trei zile după ce s-a vaccinat.
  • Medicul nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală.
8408 afișări
Imaginea articolului Starea adolescentului de 17 ani din Bacău care a avut simptome de infarct la trei zile după vaccin

DSP Bacău, precizări după ce un tânăr de 17 ani a avut simptome de sindrom coronarian după vaccin

DSP Bacău precizează că tânărul în vârstă de 17 ani şi 10 luni din judeţul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti”, pe 8 iunie, cu tuse, cefalee, mialgii şi durere toracică.

Conform informaţiilor deţinute la nivelul CPU-Spital Oneşti, acestuia i s-au efectuat multiple investigaţii clinice şi paraclinice.

„Urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeaşi zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, pentru investigatii suplimentare, unde se afla internat şi la acest moment, cu stare generală ameliorată”, anunţă DSP Bacău.

Tânărul fusese vaccinat pe 5 iunie cu a doua doză a vaccinului Pfizer, iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Oneşti nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală.

Diagnosticul final se va stabili dupa parcurgerea tuturor investigatiilor de specialitate.

Tânărul din Bacău care avea simptomele unui infarct miocardic a fost transportat cu elicopterul SMURD de la spitalul din Oneşti la Iaşi. Pacientul le-a spus medicilor că sâmbătă, 5 iunie, s-a vaccinat cu a doua doză a vaccinului anti-COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici