Starea copilului de 3 ani, rănit după ce hainele puse la uscat pe sobă au luat foc şi au căzut peste el. Medicii din Capitală speră la o minune

Medicii din Bucureşti, care au preluat copilul de la Vaslui, ars pe 75 la sută din corp şi pe căile aeriene, după ce au căzut peste el haine în flăcări în timp ce dormea, speră într-o minune, starea micuţului fiind critică.

539 afișări
Imaginea articolului Starea copilului de 3 ani, rănit după ce hainele puse la uscat pe sobă au luat foc şi au căzut peste el. Medicii din Capitală speră la o minune

Starea copilului de 3 ani, rănit după ce hainele puse la uscat pe sobă au luat foc şi au căzut peste el. Medicii din Capitală speră la o minune

Copilul a ajuns sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, în stare critică. O echipă de medici de la Ministerul Sănătăţii, condusă de secretarul de stat, conf.dr. Horaţiu Moldovan, a aşteptat echipajului Ambulanţei care aducea copilul de la Iaşi.

„L-am examinat şi eu ca medic pe acest copil, în sala de operaţii şi sper într-o minune. Starea micuţului pacient este destul de gravă, prognosticul meu fiind destul de rezervat, însă poate fi şi o evoluţie favorabilă, fiindcă este pe mâna celor mai buni specialişti. În acest caz toată lumea şi-a făcut bine treaba, de la cei de le Ambulanţa Vaslui, până la personalul medical de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, dar şi cei de la echipajul TIM care l-au adus la Bucureşti. Cazul a fost manageriat corect”, a spus secretarul de stat, conf. dr. Horaţiu Moldovan.

Copilul a fost operat, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă şi a primit îngrijiri în secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie din Iaşi. Acesta avea arsuri pe căile aeriene superioare, pe faţă, în regiunea cervicală, pe toarce, mâini şi pe coapsa stângă. Medicii din Iaşi au încercat să îl trimită la Bucureşti cu elicopterul, însă din cauza vântului s-a luat decizia de a fi transportat pe cale rutieră la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Capitală.

Copilul în vârstă de 3 ani, din comuna Băcani, judeţul Vaslui, dormea singur, în camera sa, vineri seara, iar peste el au căzut rufele care au luat foc, pe sobă, unde mama lui le pusese la uscat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Taguri:
copil,
ars,
vaslui,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici