Starea femeii rănite în explozia de la Braşov s-a agravat. Familia vrea să fie dusă în străinătate

Starea femeii de 51 de ani care a fost rănită în explozia de la moara de făină din Braşov s-a agravat, dar familia acesteia doreşte în continuare ca ea să fie dusă la o clinică din străinătate, pacienta urmând să fie transferată joi sau vineri, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean.

1154 afișări
Imaginea articolului Starea femeii rănite în explozia de la Braşov s-a agravat. Familia vrea să fie dusă în străinătate

Starea femeii rănite în explozia de la Braşov s-a agravat. Familia vrea să fie dusă în străinătate

Managerul Spitalului Judeţean Braşov, dr. Daniela Neculoiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că se poartă discuţii cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne în vederea transferului femeii de 51 de ani la o clinică din străinătate, joi sau vineri, după ce familia pacientei a cerut acest lucru.

"Starea femeii s-a agravat puţin din punct de vedere respirator. Este în continuare ventilată mecanic. Aparţinătorii au spus că vor în continuare transferul. Am vorbit şi cu Ministerul Sănătăţii pentru a fi transferată în străinătate astăzi (joi - n.r.) sau mâine (vineri - n.r.). Urmează ca cei de la minister să găsească un centru. Ceea ce a ţinut de noi am făcut", a spus dr. Neculoiu.

În ceea ce-l priveşte pe bărbatul de 46 de ani care a murit miercuri seara, Neculoiu a spus că pacientul a ajuns în viaţă la clinica din Graz, Austria, dar a murit la scurt timp.

Ceilalţi trei pacienţi, care nu au ajuns la Terapie Intensivă, sunt în continuare în recuperare, fiind în afara oricărui pericol, potrivit sursei citate.

În urma exploziei de la moara de făină "Şapte Spice", şase persoane au fost rănite şi transportate la spital, dintre care una, un bărbat de 31 de ani, a murit pe masa de operaţie la Spitalul Judeţean Braşov. Bărbatul era cel care a rămas prins sub dărâmături şi care a suferit traumatisme craniene foarte grave. Guvernul a decis, miercuri, că familia bărbatului va primi un ajutor de urgenţă de 5.000 de lei.

De asemenea, la secţia ATI au fost internate în stare gravă două persoane, un bărbat de 46 de ani şi o femeie de 51 de ani. Bărbatul, Ion Gavrilescu, a murit la Graz, unde a fost transferat miercuri, de la Spitalul Judeţean Braşov, în condiţiile în care starea sa se înrăutăţise.

Explozia, urmată de un incendiu, s-a produs în 5 noiembrie, la moara de pâine de lângă Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Braşov, cu câteva minute înainte de finalul meciului FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Braşov.

Stelian Rechiţean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, declara că în momentul producerii exploziei în clădire se aflau în total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajată a unităţii, ci fiind venită din exterior cu treabă, cel mai probabil pentru a lua făină.

Angajaţii erau în schimbul al doilea.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflaţi în clădire, cinci au fost răniţi, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, cinci au scăpat nevătămaţi, iar unul a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri, fiind scos de sub dărâmături de echipele de intervenţie, cu arsuri şi politraumatisme.

La locul exploziei s-a intervenit cu 12 autospeciale cu apă şi spumă şi cu 12 ambulanţe şi SMURD, pe plan local, fiind instituit planul roşu în condiţiile în care erau mai mult de zece persoane implicate în acest caz.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, spunea că explozia s-ar fi produs din cauza nerespectării concentraţiei pulberilor de făină emanate în spaţiu închis, potrivit primelor cercetări la faţa locului.

O echipă de specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroşani investighează cauzele exploziei.

Clădirea unde a avut loc explozia are cinci etaje şi a fost afectată parţial de explozie, în urma căreia foarte multe cioburi s-au împrăştiat în curţile locuinţelor aflate în apropiere.

Poliţiştii braşoveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au deschis un dosar in rem în acest caz, fiind cercetate cinci infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă de către angajator şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă de către angajaţi, dar pe parcursul anchetei este posibil să mai apară şi alte aspecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici