Starea italianului cu coronavirus care a vizitat recent România. Declaraţiile bărbatului despre şederea sa în Craiova

Bărbatul italian de 71 de ani revenit din România şi confirmat cu coronavirus la Rimini spune că i-a fost teamă, însă acum nu mai are febră.

3691 afișări
Imaginea articolului Starea italianului cu coronavirus care a vizitat recent România. Declaraţiile bărbatului despre şederea sa în Craiova

Sursa: Profimedia Images

Potrivit il Resto del Carlino, italianul a declarat că s-a întors din România sâmbătă cu un avion care a aterizat la Bologna.

Întrebat cum se simte, bărbatul a răspuns: „Medicii trebuie să o spună mai bine. Acum nu mai am febră”. Acesta a recunoscut că i-a fost teamă.

Italianul a povestit că nu a avut febră când a revenit din România.

„Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo", a adăugat bărbatul, după care jurnaliştii scriu că acesta nu a putut continua conversaţia din cauza oboselii.

Ziariştii mai scriu că italianul a început să aibă febră şi să tuşească duminică, dar luni, când a mers la medicul de familie, acesta nu a înţeles despre ce e vorba şi l-a trimis la secţia de urgenţă a spitalului din Cattolica.

Aici, potrivit medicilor, italianului i s-a făcut o radiografie toracică şi alte analize, după care rezultatul la coronavirus a ieşit pozitiv.

Italianul în vârstă de 71 de ani este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.

Acesta a stat 4 zile în România, în judeţele Dolj şi Gorj, fiind însurat cu o femeie din Gorj.

Autorităţile gorjene au făcut până la această oră analize la 13 persoane care au intrat în contact cu italianul, iar alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică.

Prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetăţeanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici