Starea lui Adrian Năstase după operaţie - Medic: Evoluţia este foarte bună. Fostul premier, în continuare la Terapie Intensivă

Evoluţia postoperatorie a lui Adrian Năstase este foarte bună, în parametri normali, nu a făcut febră, nu a avut dureri, a declarat, vineri, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr.

1845 afișări
Imaginea articolului Starea lui Adrian Năstase după operaţie - Medic: Evoluţia este foarte bună. Fostul premier, în continuare la Terapie Intensivă

Starea lui Adrian Năstase după operaţie - Medic: Evoluţia este foarte bună. Fostul premier, în continuare la Terapie Intensivă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Evoluţia postoperatorie este foarte bună, în parametri normali, este un trend evolutiv favorabil, nu a avut dureri, nu a avut febră. Preocuparea noastră este de a trata leziunile produse prin împuşcare", a spus profesorul Ioan Lascăr.

El a adăugat Adrian Năstase este în continuare monitorizat în secţia de Terapie Intensivă.

Profesorul Ioan Lascăr a mai spus că Adrian Năstase a fost evaluat de o echipă interdisciplinară, formată din chirurgul plastician, chirurgul cardiovascular, psihiatru, chirurgul de chirurgie generală şi specialistul ATI.

"Ce s-a realizat în cursul intervenţiei chirurgicale are trend evolutiv extrem de favorabil. Putem califica parametrii generali şi evoluţia locală ca fiind foarte buni", a mai spus Lascăr.

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, profesor dr. Radu Macovei, a ţinut să precizeze că "nimeni nu organizează conferinţe de presă în spital în afara celor stabilite de către conducerea unităţii sanitare" şi a anunţat că declaraţiile sunt sub forma unor comunicate de presă susţinute de către profesorul Ioan Lascăr sau purtătorul de cuvânt al spitalului.

Fostul premier împlineşte, vineri, 62 de ani. Familia lui Adrian Năstase a ajuns, vineri dimineaţă, la Spitalul Floreasca

Fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, Andrei Năstase, anunţa că vineri va citi la Spitalul Floreasca scrisoarea lăsată de tatăl său, despre care spune că este "un fel de testament public".

"Voi citi mâine, de ziua tatălui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lăsată de dânsul....«un fel de testament public»... Doresc să mi se alăture toţi cei care, trecând peste raţiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, înainte, tatăl şi nu politicianul Adrian Năstase. Cred că tata are acum, mai mult ca niciodată, nevoia să ştie că nu este singur. Să simtă de această zi a lui când, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea împlini 62 de ani de viaţă că încă sunt oameni care-l privesc ca noi...", a scris Andrei Năstase pe Facebook.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii".

Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

Adrian Năstase a fost norocos, pentru că nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat, după operaţie, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr.

Şeful echipei care l-a operat pe Năstase, medicul Şerban Brădişteanu, a spus, după operaţie, că pacientul se află sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca şi prezintă risc de infarct.

El a subliniat că medicii sunt îngrijoraţi în special de afecţiunea cardiacă a lui Adrian Năstase. Întrebat dacă aceasta îi poate pune viaţa în pericol lui Adrian Năstase, Brădişeanu a afirmat că este de mirare că pacientul nu a suferit până acum un infarct, în situaţia în care el are stenoze pe coronare.

Brădişteanu a mai spus că, în acest moment, nu ar propune o intervenţie chirurgicală legată de problemele cardiace. Medicul a adăugat că Adrian Năstase suferă de mai multe afecţiuni, el enumerând afecţiuni tirodiene, diabet, dislipidemie şi hipertensiune.

El a mai spus că, dacă lucrurile se vor desfăşura normal în ceea ce priveşte plaga, Năstase s-ar putea recupera în circa o săptămână sau zece zile.

Întrebat dacă în această perioadă de recuperare Năstase ar putea fi transferat la un spital penitenciar, Brădişteanu a spus că nu el decide asupra acestui lucru şi că pacientul se află sub supravegherea poliţiei.

El a arătat că Năstase nu a fost pacientul său, că l-a tratat totuşi în urmă cu doi-trei ani şi că din toate documentele medicale a reieşit că inclusiv coronarografiile au fost făcute în străinătate, iar un medic din România îl trata.

Brădişteanu a precizat că operaţia a constat în deschiderea traiectului produs de proiectil, eliminarea detritusurilor tisulare din acesta, lavajul şi drenajul acestora. Potrivit acestuia, nu au existat leziuni pe organe vitale, el caracterizând operaţia ca fiind una simplă.

Intervenţia chirurgicală, care a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe şi de glanda tiroidă.

Adrian Năstase a avut patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, potrivit unor surse medicale.

Glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici