Starea Lilianei, mama cvadrupleţilor născuţi azi la Iaşi: simptomele COVID-19 pălesc în faţa bucuriei maternităţii. Ce nume vor purta cei patru băieţi

  • Liliana, gravidă şi infectată cu SARS-CoV-2, a născut 4 copii la maternitatea Elena Doamna din Iaşi.
  • Operaţia a durat 3 ore, iar la intervenţie a participat o echipă formată din 10 persoane.
  • Protocolul impune testarea bebeluşilor pentru COVID-19, astfel că mămica nu i-a putut atinge.
2519 afișări
Imaginea articolului Starea Lilianei, mama cvadrupleţilor născuţi azi la Iaşi: simptomele COVID-19 pălesc în faţa bucuriei maternităţii. Ce nume vor purta cei patru băieţi

Iată o situaţie rar întâlnită pe timp de pandemie. Liliana, în vârstă de 37 de ani, din Suceava, infectată cu SARS-CoV-2, a adus astăzi pe lume 4 copii la maternitatea Elena Doamna din Iaşi.

Gabriel Martinescu, managerul spitalului spune că pacienta a aflat săptămâna trecută că este infectată, în urma unui control de rutină.

„Vorbim de o reuşită medicală a echipei de la Maternitatea Elena Doamna. Este vorba de o premieră medicală referitoare la o pacientă pozitivă la COVID-19 care a adus pe lume patru băieţei sănătoşi”, povesteşte managerul spitalului.

Gravidele infectate cu virusul SARS-CoV-2 intră într-un circuit separat, izolat de celelate paciente. Protocolul impune testarea bebeluşului imediat după ce este născut, astfel că mamei nu i-a fost permis să-ţi ţină copiii în braţe. Operaţia de cezariană a durat aproape 3 ore, iar echipa a fost formată din 10 persoane.

Proaspăta mămică se simte bine şi simtomele aproape au dispărut.

„Mirosul şi gustul au fost un pic alterate şi ieri şi alaltăieri (am simţit n.r.) o uşoară stare febrilă pe care nu o mai am”, povesteşte Liliana.

Familia Bălan era pregătită pentru trei copilaşi. Ultimul, de care au aflat la ecografie, este considerat a fi minunea lor. Părinţii s-au gândit din timp ce prenume să le pună celor mici - Alexandru, Robert, Lucian şi Luca, cel de-al patrulea micuţ care a venit să întregească familia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici