Start la zăpadă! Pe Valea Prahovei, peste 30 de tunuri de zăpadă pregătesc pârtiile pentru iubitorii sporturilor de iarnă

  • Administratorii pârtiilor au pus în funcţiune tunurile de zăpadă
  • În Azuga, 17 tunuri funcţionează pe pârtiile Sorica şi Cazacu
  • În Predeal, administratorii celor 5 pârtii, întinse pe 7,5 km, au pornit 10 tunuri
  • Dacă temperaturile se menţin scăzute e posibil să poţi schia la început de decembrie
  • -6 grade Celsius au arătat termometrele în Poiana Braşov
792 afișări
Imaginea articolului Start la zăpadă! Pe Valea Prahovei, peste 30 de tunuri de zăpadă pregătesc pârtiile pentru iubitorii sporturilor de iarnă
Ştiu că stai confortabil pe canapea, dar să ştii că la munte te aşteapta zăpada şi pozele numai bune de pus pe Instagram. Dacă tânjeşti după săniuş sau o bulgăreală, poţi da o fuga pe Valea Prahovei sau în Poiana Braşov. Momentan poţi să faci drumeţii, să aluneci cu sania sau chiar să pedalezi pe biciclete cu roţi de iarnă.
 
Nicio pârtie nu este deschisă oficial. Chiar dacă unii s-au aventurat să alunece pe schiuri sau pe placă, administratorii pârtiilor te avertizează că te poţi accidenta. Momentan, ei pregătesc zăpada artificială care urmează să fie nivelată de ratrac. Doar dacă temperaturile se menţin scăzute vei avea pe ce să aluneci.
 
În Sinaia vei avea la dispoziţie 18 pârtii iarna aceasta. În Predeal, administratorii celor 5 pârtii, întinse pe 7,5 km, au pornit 10 tunuri, iar în Azuga, 17 tunuri funcţionează pe pârtiile Sorica şi Cazacu.
 
„O temperatură de - 2 grade la baza pârtiei Sorica. Funcţionăm cu 12 tunuri pe Sorica şi cu 5 pe Cazacu variantă şi începători. Noi, monitorii, aşteptăm un sezon bun, cu toate că pandemia ne obligă la restricţii. Vom face orele cu piticii în siguranţă. Colegii lucrează la înzăpezirea pârtiei Sorica şi rezultatele încep să se vadă”, spune Andrei Pintenaru, monitor de schi în Azuga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici