Statul va deconta plata serviciilor afterschool pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a

  • Statul va deconta plata serviciilor de tip afterschool pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a
  • Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege iniţiată de vicepremierul Raluca Turcan
  • Şeful statului a mai promulgat legea iniţiată de Ecaterina Andronescu, referitoare la introducerea cursurilor alternative în format online,
6550 afișări
Imaginea articolului Statul va deconta plata serviciilor afterschool pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a

Statul va deconta plata serviciilor afterschool pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a

„Statul finanţeaza programul <Şcoala dupa şcoală> pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, inclusiv, ai căror parinţi, reprezentanţi legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care solicită acest serviciu, prin tichete educaţionale a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0,8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în programul <Şcoala dupa şcoală>”, se arată în lege.

Potrivit legii, aprobată cu unanimitate de voturi de senatori, tichetele au scop exclusiv educaţional, sunt netransferabile altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.

De asemenea, şeful statului a mai promulgat legea iniţiată de Ecaterina Andronescu, referitoare la introducerea cursurilor alternative în format online, precum şi o altă lege, a fostului ministru al Educaţiei Liviu Marian Pop, care instituie măsuri referitoare la vârsta copiilor la care pot fi înscrişi în învăţământul preşcolar, diminuarea numărului de elevi/preşcolari dintr-o clasă, precum şi la norma didactică pentru personalul din învăţământul preuniversitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici