Stavarache, aflat sub control judiciar, va conduce Primăria din fostul sediu al Bibliotecii Judeţene

Romeo Stavarache, aflat sub control judiciar, va coordona activitatea Primăriei Bacău din fostul sediu al Bibliotecii Judeţene, pentru a nu se întâlni cu doi şefi de serviciu, martori în dosarul în care edilul este judecat pentru fapte de corupţie, el urmând să revină la serviciu în 16 februarie.

160 afișări
Imaginea articolului Stavarache, aflat sub control judiciar, va conduce Primăria din fostul sediu al Bibliotecii Judeţene

Stavarache, aflat sub control judiciar, va conduce Primăria din fostul sediu al Bibliotecii Judeţene (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Biroul primarului municipiului Bacău a fost mutat şi va fi amenajat în cursul acestei săptămâni în fostul sediu al Bibliotecii Judeţene, clădire situată la aproximativ 200 de metri de sediul actual al primăriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia amenajării biroului în clădirea deţinută de primărie în coproprietate cu Consiliul Judeţean a fost luată de Romeo Stavarache pentru a nu se întâlni cu doi şefi de serviciu din cadrul primăriei, martori în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, după ce instanţa supremă a decis săptămâna trecută înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cel al controlului judiciar.

"Domnul primar va reveni în activitate cu drepturi depline pe data de 16 februarie, în prezent aflându-se în concediu de odihnă. Cu excepţia intrării în contact cu cele două persoane din cadrul primăriei menţionate de instanţă, domnul Stavarche nu are niciun fel de restricţii”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ion Tomescu.

În ultimele şapte luni, primarul Romeo Stavarache s-a aflat, în ultimele şapte luni, în arest preventiv şi arest la domiciliu, fiind suspendat din funcţie printr-un ordin de prefect, toate atribuţiile sale fiind preluate de unul dintre viceprimari, care a condus Primăria Bacău.

În 3 februaire, instanţa supremă a decis definitiv ca Romeo Stavarache şi omul de afaceri Liviu Goian, aflaţi în arest la domiciliu într-un dosar de corupţie, să fie judecaţi sub control judiciar.

Romeo Stavarache a fost arestat la domiciliu în 3 septembrie 2014, iar din 1 iulie 2014 şi până atunci fusese în arest preventiv.

La sfârşitul lunii noiembrie 2014, Stavarache a ajuns la spital, unde i-a fost montat un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale, după ce a avut probleme cardiace. Înainte, primarul băcăuan a primit acceptul Curţii de Apel Bacău de a-şi părăsi locuinţa.

La 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea în judecată a primarului din Bacău, pentru cinci infracţiuni de luare de mită comise în perioada 2008 - 2011, suma totală pe care ar fi primit-o edilul ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Vasile Cenuşă şi Liviu Goian, precum şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache a pretins şi primit, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani. Procurorii anticorupţie mai spun că toate sumele de bani au fost primite de către Stavarache prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenuşă şi Constantin Apostol.

În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi şi patru corpuri de clădire, până la concurenţa sumei de 2.390.459 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici