Ştefan, un copil ce suferă de astm, dă Evaluarea Naţională cu mască şi ochelari aburiţi

  • Pentru Ştefan, masca e o mare problemă pentru că i se aburesc ochelarii şi nu poate respira bine deoarece are astm
  • Rebeca se gândeşte cu groază la cele două ore de examen pentru că nu poate ţine masca pe faţă mai mult de jumătate de oră
  • Multe şcoli au pus plexiglas la fiecare banca pentru o protecţie mai mare a elevilor
  • La nivel naţional, un singur elev a avut temperatura mai mare de 37,3 grade
  • Peste 170.000 de absolvenţi de gimnaziu dau Evaluarea Naţională în condiţii total diferite din cauza pandemiei de COVID-19
473 afișări
Pe lângă emoţiile din cauza Evaluării Naţionale, Ştefan mai are o problemă. Ochelarii i se aburesc din cauza măştii, iar respiraţia îi este îngreunată şi deoarece are astm. 
 
Nici Rebeca nu se descurcă mai bine cu masca pentru că nu poate sta mai mult de 30 de minute cu faţa acoperită. 
 
Pentru a fi sigur că nu are surprize neplăcute când trece prin termoscanner, Luca şi-a măsurat temperatura înainte de a pleca de acasă. Peste 170.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut astăzi proba la limba română, urmând ca miercuri, 17 iunie, să dea examenul la matematică.
 
„Am un astm minor şi dacă port masca mai mult de o oră începe disconfortul. În plus, ochelarii se aburesc de fiecare dată când deschid gura”, mărturiseşte Ştefan Diaconu. 
 
La rândul său, Rebeca spune că suportă masca „o jumătate de oră, maxim”. 
 
Luca s-a temut să fie respins la controlul obligatoriu din cauza temperaturii, aşa că a verificat dinainte. 
 
„Mi-am luat temperatura. Ştiu clar că n-o să am mai mult de 37,3”, a declarat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici