Ştefănescu şi Marinescu de la PRM s-au luat la bătaie cu forţele de ordine din CGMB - VIDEO

Consilierii municipali ai PNL, PSD şi UDMR au părăsit, miercuri, sala de şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), înainte de începerea votării celor 54 de PUZ-uri aflate pe ordinea de zi.

987 afișări
Imaginea articolului Ştefănescu şi Marinescu de la PRM s-au luat la bătaie cu forţele de ordine din CGMB - VIDEO

Ştefănescu şi Marinescu de la PRM s-au luat la bătaie cu forţele de ordine din CGMB (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul grupului PSD, Doru Giugula, a declarat, înainte de plecarea din sala de şedinţe că, de fapt, colegii săi de partid se retrag din sală "în semn de protest faţă această modalitate de îmbogăţire" adică faţă aprobarea PUZ-urilor.

Preşedintele de şedinţă CGMB, Călin Murg, a făcut prezenţa după plecarea consilierilor celor trei grupuri politice, iar în condiţiile în care în sală rămăseseră doar 22 de consilieri din cei 28 care erau necesari pentru continuarea şedinţei, a declarat şedinţa suspendată.

Ulterior, Murg a cerut celor 22 de consilieri PDL şi PNG să rămână în sala de şedinţe pentru a semna un convocator pentru organizarea miercuri seară, la ora 20.00, a unei şedinţe de îndată pentru votarea PUZ-urilor.

Înainte de începerea şedinţei, Codrin Ştefănescu - care primise acceptul pentru a participa la dezbateri - i-a adresat replici injurioase lui Călin Murg, acesta din urmă cerând poliţiştilor evacuarea lui Codrin Ştefănescu din sală.

Reprezentantul PRM s-a opus evacuării, poliţiştii comunitari fiind nevoiţi să apeleze la forţă pentru a-l evacua. În apărarea lui Codrin Ştefănescu a intervenit şi Marius Marinescu, cei doi membri PRM luându-se la bătaie cu poliţiştii care asigură paza şi ordinea la sala de şedinţe.

Ştefănescu şi Marinescu de la PRM s-au luat la bătaie cu forţele de ordine din CGMB

Preşedintele de şedinţă al CGMB a solicitat prefectului Capitalei, prezent şi el în sala de şedinţe, chemarea forţelor de ordine ale Jandarmeriei, după care şedinţa consilierilor municipali a început.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de miercuri a CGMB sunt 54 de PUZ. Dintre acestea, 29 sunt aceleaşi cu cele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, iar 25 sunt nou înscrise.

Video Stirileprotv.ro

Reprezentanţii societăţii civile arătau, luni, că, din cele 25 de PUZ nou înscrise pe ordinea de zi, majoritatea propun derogări de la normele actuale de urbanism, o parte dintre acestea neavând toate documentele cerute de lege.

Consilierii municipali ai grupurilor PNL şi PSD au părăsit, vineri, şedinţa CGMB, înaintea votării proiectelor privind aprobarea unor PUZ, printre care şi proiectul omului de afaceri Costică Constanda, fapt ce a dus la suspendarea şedinţei din lipsă de cvorum.

Liderul grupului PNL, consilierul general Dan Meran, a declarat în momentul în care pe ordinea de zi s-a ajuns la cele 29 de PUZ-uri, că grupul consilierilor liberali nu participă la dezbaterea şi aprobarea proiectelor pentru proiectelor, exprimându-şi, de asemenea, opinia că grupul PNL "va ţine piept mafiei imobiliare".

După plecarea consilierilor PNL din sală, a fost rândul celor de la PSD, care au părăsit sala de şedinţe, motiv pentru care au rămas prezenţi în sală 25 de consilieri, iar şedinţa CGMB a fost suspendată pentru lipsa majorităţii consilierilor generali.

De miercuri intră în vigoare noile modificări, conform cărora nu vor mai fi permise decât derogări cu maxim 20 la sută de la coeficientul de utilizare al terenului (CUT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici