Steriu: Isteria europeană cauzată de bacteria E.coli este nejustificată. Produsele româneşti sunt foarte sănătoase

Consumatorii trebuie să fie conştienţi că legumele şi fructele din România sunt "foarte sănătoase, verificate foarte bine de autorităţi", astfel încât să nu existe o scădere a consumului pe piaţa internă, a declarat, la RFI, Valeriu Steriu, şeful comisiei prezidenţiale pentru Politici Agricole.

303 afișări
Imaginea articolului Steriu: Isteria europeană cauzată de bacteria E.coli este nejustificată. Produsele româneşti sunt foarte sănătoase

Steriu: Isteria europeană cauzată de bacteria E.coli este nejustificată. Produsele româneşti sunt foarte sănătoase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, în opinia lui Valeriu Steriu, isteria europeană cauzată de bacteria E.coli este nejustificată.

"Aş spune că nu este justificată la acest nivel de isterie. Acum, pe de altă parte, vorbim de un număr semnificativ de persoane care au decedat şi ridică anumite semne de întrebare. Lucru care ar trebui în primul rând pe oficiali şi mai ales pe cei care fac toată informarea pe acest subiect să-i determine mai degrabă să încerce să promoveze foarte intens toate măsurile de igienă, măsurile care poate nu au fost respectate. Toate acestea ar trebui repetate obsesiv", a menţionat el la RFI.

Valeriu Steriu a confirmat că producătorii români au de suferit de pe urma scăderii consumului de legume la nivel european.

"Noi aveam deja o pornire bună de câţiva ani pe exportul de legume şi de fructe şi în mod special exportul de castraveţi. Nu avem o problemă cu credibilitatea produsului, rămân în continuare produse de cea mai bună calitate. Mai degrabă avem probleme în clipa de faţă legate de scăderea consumului în Europa. Fermierii nu mai au desfacere pentru producţia din acest moment", a spus el.

"O parte foarte mare din vest-europeni au preferat să nu mai consume castraveţi, lucru care creează de fapt o scădere a consumului şi de aici avem implicaţiile şi asupra fermierilor români", a continuat Steriu.

Şeful comisiei prezidenţiale pentru Politici Agricole a precizat că produsele româneşti sunt "foarte sănătoase".

"Este cert că avem câţiva producători care deja suferă şi încearcă să identifice în procedură de urgenţă alte pieţe. Consumatorii români să fie conştienţi că avem produse foarte sănătoase, verificate foarte bine de autorităţi, astfel încât să nu avem o scădere a consumului pe piaţa internă", a mai spus Valeriu Steriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici