Stolojan, reclamat de ANI la Parchet fiindcă nu a trecut în declaraţia de avere acţiuni la Transgaz

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

189 afișări
Imaginea articolului Stolojan, reclamat de ANI la Parchet fiindcă nu a trecut în declaraţia de avere acţiuni la Transgaz

Stolojan, reclamat de ANI la Parchet fiindcă nu a trecut în declaraţia de avere acţiuni la Transgaz (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, deputat în Parlamentul European", informează ANI într-un comunicat.

Conform, Agenţiei, în urma evaluărilor, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate la data de 25.05.2012, acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "TRANSGAZ" S.A. Mediaş, a căror valoare la data completării declaraţiilor era de aproximativ 94.000 euro, încălcând astfel prevederile art. 292 din Codul Penal.

ANI afirmă că Stolojan a fost informat la 21.02.2013 despre declanşarea procedurii de evaluare în cazul său.

Stolojan a fost ales europarlamentar la data de 12 iunie 2009.

"De asemenea, începând cu 13.04.2012, Theodor Dumitru Stolojan deţine calitatea de acţionar în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.A. Mediaş. La data de 14.05.2012, data de înregistrare pentru plata dividendelor, Theodor Dumitru Stolojan deţinea un număr de 2.356 acţiuni pentru care a încasat în anul 2012 un dividend net în valoare de 58.896,23 lei", precizează ANI, anunţând că a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a face verificări cu privire la o posibilă încălcare de către Stolojan a dispoziţiilor art. 292 din Codul penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici