Stradă pietonală din Timişoara, transformată în scenă alternativă pentru artiştii din oraş - GALERIE FOTO

15 artişti participă, duminică, la un atelier ad-hoc de pictură contemporană, pe strada pietonală Mărăşeşti din centrul Timişoarei, care a fost transformată, timp de două luni, în scenă alternativă pentru tinerii creativi ai oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

394 afișări
Imaginea articolului Stradă pietonală din Timişoara, transformată în scenă alternativă pentru artiştii din oraş - GALERIE FOTO

Stradă pietonală din Timişoara, transformată în scenă alternativă pentru artiştii din oraş - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIA FOTO

Grafferi, pictori care utilizează tehnica creionului şi a pixului, artişti care pictează cu spray, tineri ce experimentează tehnica 2D pe modele au fost prezenţi timp de patru ore, pe strada pietonală Mărăşeşti din Timişoara.

Aceasta a fost transformată de către un ONG din oraş în scenă alternativă pentru tinerii creativi, în cadrul proiectului "Let's Street Art".

Pe covorul multicolor realizat pe asfalt, duminică a fost organizat şi un atelier ad-hoc de pictură contemporană.

În total, 15 tineri artişti din şcolile de artă din oraş, dar şi din afara ţării, au "povestit" despre Timişoara în cadrul unui live street art inedit.

De asemenea, printre participanţi s-a numărat şi o echipă de tineri care, folosind o placă de lemn, câteva cuie şi mulţi metri de aţă, a realizat o neobişnuită operă de artă, şi anume o reinterpretare a clădirii Operei Naţionale din Timişoara.

„Timişorenii creativi au nevoie de condiţii pentru a se exprima şi pentru a aduce talentul lor în faţa comunităţii. Când vine vorba de tinerii care găsesc metode neconvenţionale de expresie artistică, susţinerea pentru ei este una foarte limitată.(...) Strada va rămâne colorată până la începutul lunii noiembrie, perioadă în care toţi cei care au ceva de spus sunt aşteptaţi în acest spaţiu", a declarat Ana-Maria Atomoaei, preşedintele Asociaţiei Noi Re-Creăm, care a realizat scena alternativă de pe strada pietonală din Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor ONG-ului, tinerii creativi din Timişoara, şi nu numai, sunt invitaţi pe strada pietonală pentru a oferi manifestări artistice care, de obicei, nu au loc în stradă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici