Strat de zăpadă de jumătate de metru în Bucegi, cu ceaţă şi vânt puternic

Stratul de zăpadă din Masivul Bucegi ajunge până la jumătate de metru, însă la altitudini mari este ceaţă iar vântul puternic viscoleşte zăpada, în aceste condiţii salvatorii montani recomandându-le turiştilor ca în acest week-end să nu urce pe munte.

403 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de jumătate de metru în Bucegi, cu ceaţă şi vânt puternic

Strat de zăpadă de jumătate de metru în Bucegi, cu ceaţă şi vânt puternic (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În urma ninsorilor din ultimele zile, pe văile din Bucegi s-a aşternut un strat de zăpadă care ajunge până la jumătate de metru în zonele în care vântul a suflat cu putere viscolind zăpada, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri, la altitudini mari, în Masivul Bucegi era ceaţă, iar vântul bătea cu putere, reducând vizibilitatea.

În aceste condiţii, salvamontiştii le recomandă turiştilor care merg pe munte să nu urce şi să nu se depărteze de cabane, întrucât riscă să se rătăcească.

În această perioadă a anului traseele montane nu sunt închise, anunţă reprezentanţii Salvamont Buşteni, însă salvatorii montani îi sfătuiesc pe turişti să evite să urce pe traseele care duc pe platoul Bucegi, pentru a nu se rătăci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici