Strat de zăpadă de peste jumătate de metru şi număr foarte mare de turişti la Poiana Braşov

Stratul de zăpadă în Poiana Braşov măsoară peste jumătate de metru, duminică fiind înregistrat cel mai mare număr de turişti care au utilizat sistemul de transport pe cablu, respectiv peste 24.000 de treceri prin turnicheţi.

279 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de peste jumătate de metru şi număr foarte mare de turişti la Poiana Braşov

Strat de zăpadă de peste jumătate de metru şi număr foarte mare de turişti la Poiana Braşov (Imagine: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto)

Primăria Braşov a anunţat, luni, într-un comunicat, că în prezent se schiază în condiţii excelente pe toate pârtiile în zona superioară a masivului Postăvarul (Drumul Roşu, Kanzel, Sulinar, Lupului, Subteleferic), stratul de zăpadă fiind între 50 de centimetri pe Kanzel şi 40 de centimetri pe celelalte pârtii.

Prima pârtie care a fost deschisă în totalitate a fost Drumul Roşu, urmând ca marţi să fie deschisă complet şi pârtia Sulinar.

"Deoarece în ultimele 24 de ore a nins destul de mult în Poiana Braşov, iar temperaturile scăzute au permis funcţionarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, firma care administrază domeniul schiabil din Poiana Braşov poate lucra la amenajarea zonei inferioare a pârtiei Sulinar, astfel că începând de mâine (marţi - n.r.) va fi deschisă şi pârtia Sulinar“, se arată în comunicatul Primăriei Braşov.

De asemenea, se schiază şi pe cele două pârtii pentru începători, Bradul şi Stadion, unde stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri. Tot datorită ninsorii din ultimele 24 de ore, se lucrează şi la amenajarea zonei inferioare a pârtiei Lupului.

Potrivit autorităţilor locale, duminică a fost ziua, din acest sezon, cu cei mai mulţi turişti care au utilizat sistemul de transport pe cablu, înregistrându-se peste 24.000 de treceri prin turnicheţi, din care peste 8.000 de treceri au fost înregistrate la Telescaunul Ruia.

Conform sursei citate, sunt funcţionale Telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiul Bradul, teleschiul Ruia şi teleschiul Stadion.

La ora transmiterii acestei ştiri, ninge atât în masivul Postăvarul, cât şi în Poiana Braşov, temperatura la ora 10.00 fiind de -13 grade Celsius în masivul Postăvarul, iar în Poiana Braşov de -5 grade Celsius.

Prognoza meteo prevede pentru următoarele ore un cer acoperit şi ninsoare.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost extins în urmă cu trei ani. Pîrtiile au, în prezenţ o lungime totală de 24 de kilometri şi se întind pe o suprafaţă de 85 de hectare.

Cele mai aglomerate pîrtii din Poiana Braşov sunt Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienţă sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri). De asemenea, şi pe pârtiile din Predeal se schiază în condiţii foarte bune, fiind puse în funcţiune cele zece tunuri de zăpadă. Cea mai aglomerată pârtie din staţiune este Clăbucet, unde statul de zăpadă măsoară peste 50 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici