Străzi inundate şi maşini blocate în apă, după ploaia din Capitală / ApaNova acţionează cu peste 40 de utilitare

Ploaia din cursul dimineţii de joi a provocat acumulări de apă pe străzile mai multor sectoare ale Capitalei, fiind sesizaţi pentru intervenţii cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au acţionat şi pentru scoaterea unor maşini din apă.

2375 afișări
Imaginea articolului Străzi inundate şi maşini blocate în apă, după ploaia din Capitală / ApaNova acţionează cu peste 40 de utilitare

Străzi inundate şi maşini blocate în apă, după ploaia din Capitală

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost solicitaţi joi pentru a interveni pe Aleea Giurgeni, pentru a degaja apa dintr-o locuinţă. În acea zonă, apa are 20-30 de centimetri la nivelul carosabilului. Tot acolo s-a intervenit şi duminică pentru aceeaşi problemă. De asemenea, şi pe strada Feteşti a fost semnalată acumulare de apă în locuinţă. Pe bulevardul Tineretului, s-a acţionat pentru scoaterea unor maşini din apă, dar şi a călătorilor din mijloacele de transport în comun.

Potrivit Brigăzii Rutiere, în urma precipitaţiilor căzute pe raza Municipiului Bucureşti, în dimineaţa zilei de joi au fost anunţate următoarele incidente:

Sectorul 3: Str. Răcari - acumulări de apă în carosabil; Bd. Camil Ressu ( Piaţa Râmnicu Sărat ) - acumulări de apă în carosabil; Calea Călăraşilor ( zona Hala Traian ) - acumulări de apă în carosabil; Str. Constantin Ştefan nr. 28 - acumulări de apă în carosabil.

Sectorul 4: Bd. Tineretului - acumulări de apă în carosabil; Şos. Olteniţei nr. 103 - subsol de bloc inundat; Şos. Olteniţei / Str. Vultureni - acumulări de apă în carosabil; Şos. Mihai Bravu / Calea Văcăreşti ( Pod Abator ) - acumulări de apă în carosabil; Calea Şerban Vodă / Bd. Gheorghe Şincai - acumulări de apă în carosabil.

Sectorul 5: Str. Pucheni (sensul dinspre Confort Urban către zona târgului ) - acumulări de apă în carosabil; Str. Teiuş ( ambele sensuri de circulaţie ) - acumulări de apă în carosabil; Str. Bega - acumulări de apă în carosabil; Str. Sf. Ana - acumulări de apă în carosabil; Str. Garoafei / Str. Iaşi - acumulări de apă în carosabil

Sectorul 6: Pod Grozăveşti - acumulări de apă în carosabil; Str. Intrarea Pătrarului / Str. Poiana Lacului - acumulări de apă în carosabil.

ApaNova acţionează cu 49 de utilitare pentru a elimina apa de pe străzile Capitalei

ApaNova anunţă că intervine cu 49 de utilitare şi autocurăţire şi cu peste 100 de operatori manuali pentru a evacua apa acumulată în mai multe zone ale Capitalei, în urma ploii torenţiale de joi, menţionând că se remediază şi problema semafoarelor defecte.

„Potrivit ApaNova, pe parcursul ultimelor 2 ore, pe raza municipiului Bucureşti s-au înregistrat cantităţi importante de apă, respectiv o medie de 20,81 l/mp şi o cantitate maximă de 35 l/mp, cele mai afectate sectoare fiind sectoarele 3 şi 4.
Pentru remedierea problemelor semnalate în teren, ApaNova intervine în acest moment cu 49 de autoutilitare şi autocuratitoare şi cu 112 operatori manuali. Mai mult, operatorii de salubrizare din toate sectoarele acţionează pentru curăţarea gurilor de scurgere şi îndepărtarea deşeurilor aduse de ploaie, astfel încât să permită evacuarea apelor la reţeaua de scurgere”,
au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Până la această oră, au fost sesizate următoarele evenimente provocate de condiţiile meteo nefavorabile: în Sectorul 1 au fost semnalate acumulări de apă în carosabil la Piaţă Victoriei 9 (sensul dinspre Bd. Lascăr Catargiu ), în Sectorul 2, au fost sesizate acumulări de apă în zonele: Calea Moşilor / Str. Nerva Traian, Sos. Mihai Bravu / Bd. Ferdinand I, b-dul Basarabia / Bd. Chişinău.

Acumulări de apă în carosabil au fost semnalate şi în Sectorul 3: Str. Liviu Rebreanu / Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Gură Ialomiţei, Str. Buhuşi / Str. Feteşti, Str. Smârdan / Str. Doamnei, Bd. Theodor Pallady, Str. Gheorghe Petrache, b-dul Unirii (sensul către Piaţă Constituţiei), b-dul Camil Ressu / Str. Râmnicu Sărat, b-dul Octavian Goga / Str. Nerva Traian, Pasajul Mărăşeşti. În Sectorul 4: Au fost sesizate acumulări de apă în zona Pasaj Văcăreşti şi Str. Luică.

„Echipele ApaNova a monitorizează permanent nivelul apei în colectorul casetat şi a deschis Canalul de legătură al Casetei cu râul Dâmboviţa pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă. Mai mult decât, atât s-a luat legătură cu Apele Române pentru scăderea nivelul apei pe râul Dâmboviţa pentru a putea tranzita un debit şi mai mare de apă. Totodată, echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor se află în teren pentru a repune în funcţiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoarele defecte. De asemenea, toate podurile/pasajele aflate în administrarea ASB sunt monitorizate permanent, astfel încât, în situaţia în care se va impune, să fie luate măsurile necesare în cel mai scurt timp. Reamintim că bucureştenii pot semnala eventualele urgenţe la Telverde: 0.800.800.868”, mai arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici