Străzile din Capitală, spălate între orele 22.00 şi 6.00

Operatorii de salubrizare din Capitală vor fi obligaţi să spele cu apă carosabilul, conform programelor aprobate de primăriile celor şase sectoare şi avizate de Primăria Muncipiului Bucureşti, între orele 22.00 şi 6.00, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri de consilierii municipali.

871 afișări
Imaginea articolului Străzile din Capitală, spălate între orele 22.00 şi 6.00

Străzile din Capitală, spălate între orele 22.00 şi 6.00 (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) vizează modificarea şi completarea unui alt proiect care are în vedere salubrizarea prin spălarea cu jet de apă a carosabilului.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat în completarea măsurilor deja existente pentru creşterea calităţii aerului, operatorii de salubrizare vor fi obligaţi să spele cu apă carosabilul, conform programelor aprobate de primăriile celor şase sectoare şi avizate de Primăria Muncipiului Bucureşti, "cu precădere" între orele 22.00 şi 6.00

În expunerea de motive a documentului se arată că, în urma analizelor datelor înregistrate la cele opt staţii de monitorizare a aerului din Bucureşti dar şi din afară, s-a constatat că valorile cele mai mari ale pulberilor din atmosferă au fost determinate pe timpul nopţii, în jurul orei 2.00.

Măsurile sunt luate după ce Comisia Europeană a transmis o scrisoare de somare reprezentanţilor adminstraţiei publice privind depăşirea valorilor limită a diverşilor poluanţi înregistrate la cele opt staţii, dar în special la pulberi în suspensie.

Astfel, una dintre măsurile stabilite pentru reducerea concentraţiei de pulberi în suspensie prin "Programul Integrat de Gestionare a Calităţii Aerului în Municipiul Bucureşti" este şi salubrizarea stradală prin mijloace de aspirare şi spălare cu jet puternic de apă a zonelor în care prima bandă este ocupată de autovehicule parcate, iar în urma datelor a fost nevoie de completarea acestor prevederi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici