Streinu Cercel: 20% din românii care s-au întors din străinătate au scăpat de izolare şi carantină. Vârful epidemiei va fi după Paşte

Managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, miercuri seara, că circa 20% dintre românii care au intrat în ţară în ultima perioadă „au scăpat de izolare şi de carantină”. Medicul estimează că primul val al epidemiei de coronavirus va avea loc după Paşte.

6549 afișări
Imaginea articolului Streinu Cercel: 20% din românii care s-au întors din străinătate au scăpat de izolare şi carantină. Vârful epidemiei va fi după Paşte

Streinu Cercel: 20% din românii care s-au întors din străinătate au scăpat de izolare şi carantină. Vârful epidemiei va fi după Paşte

„Cel puţin 20% au scăpat de izolare şi carantină. Dintr-un milion. Aceste persoane, dacă sunt infectate, ele vor transmite. Dacă vor transmite la copii şi la tineret, nu e nicio problemă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Managerul de la „Matei Balş” a subliniat, însă, că dacă infecţia cu coronavirus va fi transmisă bătrânilor, atunci situaţia va fi mai gravă.

„De aceea bătrânii tebuie protejaţi. Dacă îşi preţuiesc părinţii şi bunicii (...) să nu se îmbrăţişese, să nu se pupe. În două luni de zile nu se întâmplă nimic dacă există un mesaj impersonal”, a spus Streinu Cercel.

Conform sursei citate, primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi în preajma sărbătorilor pascale.

„Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi după Paşte. Avem două valuri care vor fi foarte active. Primul după Paştele catolic, al doilea după Paştele ortodox. Se adună familia la masă. Acest lucru fiind cunoscut, calculele sunt uşor de estimat. Dacă punem alături de această întrunire familială un interval de 7-8 zile, cât este incubaţia medie, vom avea vârfuri de apariţie a incidenţei îmbolnăvirilor. Ne aşteptăm să apară îmbolnăvirile. Vor fi cu un potenţial sever”, a spus sursa menţionată, la Antena 3.

Cea mai recentă raportare oficială anunţa 260 de cazuri de COVID -19, pe teritoriul României.

Dintre cei 260 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici