Streinu-Cercel: UE a făcut un scenariu cu 40.000 - 220.000 de decese în cazul gripei sezoniere

Adrian Streinu Cercel a declarat, luni, că UE a făcut un scenariu privind evoluţia gripei sezoniere şi posibilele decese, care ar putea fi între 40.000 şi 220.000 la nivel european, precizând că în cazul gripei AH1N1 neputând fi făcută deocamdată o estimare privind numărul cazurilor de deces..

61 afișări
Imaginea articolului Streinu-Cercel: UE a făcut un scenariu cu 40.000 - 220.000 de decese în cazul gripei sezoniere

Streinu-Cercel: UE a făcut un scenariu cu 40.000 - 220.000 de decese în cazul gripei sezoniere (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că, la nivel mondial, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţat recent că gripa sezonieră poate provoca între 500.000 şi un milion de decese anual.

Pe de altă parte, Streinu-Cercel a spus că întreaga omenire este "descoperită în faţa gripei pandemice, AH1N1", întrucât numai pentru prepararea noului vaccin este nevoie de aproape nouă luni după stabilirea formulei acestuia.

"Cercetătorii mondiali au spus, încă de astă vară, că noul vaccin va putea fi realizat într-un interval cuprins între cinci şi nouă luni de la stabilirea formulei. România a primit formula în 26 iunie, iar acum, la cinci luni, Institutul Cantacuzino va face primele doze", a precizat Streinu Cercel.

În plus, secretarul de stat a arătat că oamenii nu respectă regulile elementare de igienă şi, mai mult, nu vor să stea acasă.

"Cei care ştiu că sunt bolnavi pentru că a fost confirmat virusul gripei AH1N1 şi nu vor să respecte normele de izolare la domiciliu ar putea fi sancţionaţi conform Codului penal", a adăugat secretarul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici