Stresul din pandemie afectează cel mai mult femeile care lucrează de la birou

  • Femeile resimt cel mai tare stresul indus de pandemie.
  • Nivelul de stres a crescut în această perioadă pentru 58% dintre femei şi 45% dintre bărbaţi
  • Studiul a fost făcut de compania de consultanţă Mercer Marsh Benefits
212 afișări
Imaginea articolului Stresul din pandemie afectează cel mai mult femeile care lucrează de la birou

Nivelul de stres a crescut în această perioadă pentru 58% dintre femei şi 45% dintre bărbaţi, arată un studiu făcut de compania de consultanţă Mercer Marsh Benefits.

Există vreo legătură între locul din care lucrează angajatii şi odihnă?

Da. Potrivit studiului, cei mai odihniţi sunt cei care lucrează în sistem mixt, adică şi de acasă şi de la birou. Dintre aceştia, 58% dorm între şapte şi nouă ore pe noapte şi tot atâţia se simt odihniţi. Dintre cei care lucrează exclusiv de acasă, 63% dorm 7-9 ore pe noapte, însă doar 51% se simt odihniţi. În cazul celor care lucrează exclusiv de la birou, 44% dorm 7-9 ore pe noapte, iar 57% se simt odihniţi.

Mai fac angajaţii sport acum, de când cu pandemia?

Potrivit studiului, procentul celor care fac antrenamente de cel puţin 75 min/săptămână a scăzut cu 4%. Şi asta poate avea legătură cu oboseala fiindcă studiul mai arată şi că există o corelaţie între sport şi odihnă. Andrei Tiu, proprietarul unei agenţii de marketing, spune că este mereu atent că echipa lui să facă sport, pot să îşi facă şi programul de muncă astfel încât să ajungă şi la sală, spre exemplu.

Andrei Tiu, proprietar agenţie de marketing: „Acum încercăm să trecem la un format de muncă hibrid în adevăratul sens al cuvântului. În care să avem 1-2 zile pe săptămână de la birou, în care să putem să organizăm meeting-uri între noi şi cu ai noştri clienţi, iar în restul zilelor să putem să ne continuăm lucrul de acasă. În primul rând, avem atât întâlniri constante pe care le aveam şi înainte, one to one, în care evaluăm capacitatea şi cum se simte fiecare membru al echipei noastre.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici