STS: Certificatele digitale COVID pot fi verificate şi prin versiunea web a aplicaţiei Check DCC

  • Certificatele digitale UE privind Covid-19 pot fi verificate de vineri şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
  • STS precizază că aplicaţia nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor digitale UE COVID verificate.
1263 afișări
Imaginea articolului STS: Certificatele digitale COVID pot fi verificate şi prin versiunea web a aplicaţiei Check DCC

Potrivit unui comunicat al STS, aplicaţia web Check DCC poate fi accesată la adresa oficială. Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză.

Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului.

„Prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicaţia Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deţine un test negativ”, au transmis reprezentanţii STS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici