Studenţii de la UMF Iaşi care ar fi dat bani la examen soţilor Dorobăţ, cercetaţi pentru dare de mită

Cei 20 de studenţi de la UMF Iaşi care ar fi dat câte o sută de euro profesorilor Gheorghe şi Carmen Dorobăţ pentru a promova un examen vor fi cercetaţi pentru dare de mită, susţin surse judiciare.

713 afișări
Imaginea articolului Studenţii de la UMF Iaşi care ar fi dat bani la examen soţilor Dorobăţ, cercetaţi pentru dare de mită

Studenţii de la UMF Iaşi care ar fi dat bani la examen soţilor Dorobăţ, cercetaţi pentru dare de mită (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, ancheta în dosarul care îi vizează pe soţii Gheorghe şi Carmen Dorobăţ va fi extinsă şi asupra studenţilor care au oferit bani celor doi profesori pentru a promova un examen.

Aceleaşi surse au precizat că toţi cei 20 de studenţi care au dat bani celor doi profesori universitari vor fi cercetaţi pentru dare de mită, între aceştia fiind şi doi cetăţeni străini.

Luni, rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, a declarat că studenţii care au oferit mită pentru a promova examenele riscă să fie exmatriculaţi, o decizie în acest sens urmând a fi luată de către Comisia de Etică a instituţiei.

Soţii Gheorghe şi Carmen Dorobăţ au fost arestaţi, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de luare de mită, respectiv trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, profesorul Dorobăţ ar fi primit câte o sută de euro de la 20 de studenţi, prin intermediul soţiei sale.

Gheorghe Dorobăţ este şi şeful Secţiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, iar soţia sa, Carmen Dorobăţ, este şi manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, Carmen Dorobăţ a primit, vineri, 20 de carnete de student, fiecare având între file suma de o sută de euro, pentru a-l determina pe soţul său să le acorde studenţilor nota 9.00 la examenul de la Anestezie Generală.

Procurorii anticorupţie au organizat un flagrant, examenul scris fiind programat pentru vineri după-amiază. În urma cercetărilor, a reieşit că majoritatea studenţilor nu obţinuseră nota de trecere la examenul practic, condiţie obligatorie pentru a fi primiţi să susţină, potrivit regulamentului, proba scrisă.

În cursul serii de vineri au fost făcute percheziţii atât la biroul profesorului Gheorghe Dorobăţ, cât şi la domiciliul acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici