Studenţii pot închiria garsoniere şi apartamente cu 100-150 de euro în unele cartiere din Capitală

Chiriile pentru garsoniere şi apartamente cu două camere în Capitală au scăzut în ultimele luni, iar aproape de începerea anului universitar au reapărut oferte de 100-150 de euro pe lună pentru astfel de locuinţe, în cartiere precum Titan, Berceni sau Militari, se arată într-un studiu al Imopedia.

549 afișări
Imaginea articolului Studenţii pot închiria garsoniere şi apartamente cu 100-150 de euro în unele cartiere din Capitală

Studenţii pot închiria garsoniere şi apartamente cu 100-150 de euro în unele cartiere din Capitală (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Studenţii care urmează cursuri universitare în Bucureşti au început să posteze cereri de închiriere de locuinţe, cele mai vizate fiind garsonierele şi apartamentele de două camere din cartierele Grozăveşti, Drumul Taberei, Militari, dar şi din zonele centrale Universităţii, Romană şi Cişmigiu, potrivit unui studiu al agenţiei de analize imobiliare Imopedia.

Astfel, în zona Grozăveşti, în ultimele două luni au crescut cererile pentru garsoniere cu 41 la sută, iar pentru apartamente cu două camere, cu 35 la sută, în vreme ce pentru apartamentele cu trei camere cererile au crescut cu numai 13 la sută. Creşteri asemănătoare de cereri s-au înregistrat şi în zonele Militari, Drumul Taberei (peste 35 la sută atât pentru garsoniere, cât şi pentru apartamente cu două camere), Berceni, Ştefan cel Mare (peste 25 la sută la ambele categorii de locuinţe), dar şi Piaţa Romană (31 la sută pentru garsoniere, 27 la sută pentru apartamente de două camere).

Totodată, potrivit Imopedia, au reapărut chiriile de 100-150 de euro, atât pentru garsoniere - în zonele Titan, Militari, Berceni, Rahova, Drumul Taberei, cât şi pentru apartamente de două camere - în Titan, Brâncoveanu, Drumul Taberei, Colentina şi Berceni.

Autorii studiului mai arată că garsoniere cu chirii de între 200 şi 300 de euro pot fi găsite în cartierele Dristor, Vitan, Iancului, Tineretului şi Decebal, iar apartamente de două camere la un preţ cuprins între 250 şi 400 de euro - în zonele Moşilor, Grozăveşti/Crângaşi, Vitan, Tineretului şi Dristor.

Preţurile pentru locuinţe în zonele centrale, Română, Universitate, Victoriei, Unirii sau Dorobanţi se ridică la peste 300 de euro pentru garsoniere şi peste 400 de euro pentru apartamente de două camere. De asemenea, chiria pentru un apartament de trei camere în zonele Primăverii sau Dorobanţi depăşeşte 450 de euro, se mai arată în studiul Imopedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici