Studenţii români din Franţa vor beneficia de bursa anuală ”Ierunca-Lovinescu”

Studenţii români care studiază în Franţa vor putea beneficia de bursa anuală ”Ierunca-Lovinescu”, din anul universitar 2016-2017, a decis Guvernul, bursă care va fi acordată de Ministerul Afacerilor Externe, pe o durată de 10 luni, iar cuantumul acesteia nu poate depăşi 500 euro/lună.

179 afișări
Imaginea articolului Studenţii români din Franţa vor beneficia de bursa anuală ”Ierunca-Lovinescu”

Studenţii români din Franţa vor beneficia de bursa anuală ”Ierunca-Lovinescu” (Imagine Thomas Dan / Mediafax Foto)

"Domeniile de cercetare pentru care se acordă bursa sunt următoarele: constituirea, evaluarea şi conservarea patrimoniului emigraţiei româneşti, studierea documentelor privitoare la exilul românesc, cercetarea exilului românesc, ca parte a rezistenţei intelectuale din anii dictaturii şi opresiunii comuniste, în contextul european de dinaintea şi de după căderea comunismului, studierea moştenirii culturale Ierunca-Lovinescu şi a importanţei acesteia pentru spaţiul cultural francez şi european, studierea influenţelor pe care exilul românesc în Franţa le-a exercitat asupra mişcării intelectuale din România şi din diaspora românească, cercetarea contribuţiei diasporei la dezvoltarea patrimoniului cultural românesc", se arată într-un comunicat emis de Guvern, vineri, la finalul şedinţei în care s-a luat această decizie.

Studenţii beneficiari ai acestei burse vor fi cazaţi în locuinţa care a aparţinut soţilor Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca, situată în Paris, strada François Pinton nr. 8, Republica Franceză.

Procedura de selecţie, acordare şi monitorizare a utilizării bursei ”Ierunca-Lovinescu” va fi elaborată de Ministerul Afacerilor Externe, pe baza unui regulament aprobat prin ordin al ministrului afacerilor externe, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de guvern adoptate astăzi. Anual se acordă o singură bursă, finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Afacerilor Externe, iar cuantumul ei va fi stabilit prin ordion de ministru, se mai arată în documentul citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici