Studii pentru construirea a două penitenciare în Prahova şi Olt

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune că autorităţile fac studii de prefezabilitate pentru construirea a două penitenciare, unul lângă Ploieşti, altul lângă Caracal, care vor avea 2.000 de locuri, în condiţiile în care sistemul penitenciar din România are nevoie de 10.000 de locuri "decente”.

177 afișări
Imaginea articolului Studii pentru construirea a două penitenciare în Prahova şi Olt

Studii pentru construirea a două penitenciare în Prahova şi Olt (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Robert Cazanciuc a anunţat, marţi după-amiază, la Ploieşti, că Ministerul Justiţiei a demarat studii de prefezabilitate pentru construirea a două penitenciare, unul lângă Ploieşti, în judeţul Prahova, celălalt lângă Caracal, în judeţul Olt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Măsura este luată în condiţiile în care în România există, potrivit ministrului Justiţiei, "cel puţin patru penitenciare care se află pe lista de priorităţi pentru a fi închise şi relocate", între acestea numărându-se şi penitenciarul de la Ploieşti, situat foarte aproape de centrul oraşului.

În acest context, Cazanciuc a spus că "indiferent cât de mult s-ar încerca investiţia în penitenciarele aflate în centrul unui oraş, practic este imposibil să asiguri condiţii moderne”.

În ceea ce priveşte penitenciarul din judeţul Prahova, Cazanciuc a afirmat că acesta ar urma să fie amenajat pe amplasamentul fostei unităţi militare de la Berceni, localitate situată la câţiva kilometri de Ploieşti.

Atât în Prahova, cât şi în Olt, cele două penitenciare ar urma să aibă câte o mie de locuri, construite în etape, iniţial fiecare dintre unităţile de detenţie urmând a avea o capacitate de 500 de locuri.

"Este o încercare de a aduce condiţiile din penitenciare dacă nu la standarde europene, măcar la condiţii decente. Cele două unităţi vor avea în jur de două mii de locuri, construite în etape. Nevoia noastră de spaţii decente, civilizate, este undeva în 10.000 de locuri. Este un pas destul de important pe care dorim să-l facem încă de anul acesta. Speranţa noastră este că, începând de anul viitor, vom putea avea fonduri europene şi pentru construcţia de penitenciare sau reconstrucţia celor care vor putea fi refăcute la standard”, a spus Robert Cazanciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici