Studiu: 90% dintre români nu ştiu să acorde primul ajutor

  • România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de persoane care cunosc manevrele de prim-ajutor.
  • Potrivit specialiştilor, în cazul accidentelor rutiere, jumatate din decese au loc în primele minute de la impact.
  • 70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp ajutor.
731 afișări
Imaginea articolului Studiu: 90% dintre români nu ştiu să acorde primul ajutor

Cei mai mulţi români nu ştiu să acorde primul ajutor persoanelor rănite. Este rezultatul unui studiu care i-a determinat pe reprezentanţii Asociaţia EDIT să dea startul primului proiect online de prim ajutor din România, intitulat ”Leapşa pentru Viaţă.”

Proiectul ”Leapşa pentru Viaţă” este iniţiat de Asociaţia EDIT în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Reprezentanţii asociaţiei vor să tragă un semnal de alarmă asupra importanţei cunoaşterii corecte a tehnicilor de resuscitare.

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de persoane care cunosc manevrele de prim-ajutor,

Potrivit specialiştilor, în cazul accidentelor rutiere, jumatate din decese au loc în primele minute de la impact, iar primul ajutor este esenţial pentru o persoana rănită.

Studiile specialiştilor arată că 70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp ajutor. Acest proiect este menit îmbunătăţească pregătirea societăţii în ceea ce priveşte regulile de prim-ajutor de bază.

„În special în aceste momente grele, considerăm că învăţarea corectă a manevrelor de prim-ajutor este vitală. De aceea, am lansat Leapşa pentru Viaţă, cel mai ambiţios proiect de acest fel, prin care ne dorim să ajutăm societatea să evolueze şi să răspundem prompt unora dintre cele mai mari nevoi actuale: siguranţa şi responsabilitatea. Avem alături de noi atât instituţii de stat, precum şi personalităţi din lumea entertainmentului şi online-ului. Aşadar suntem convinşi că mesajul nostru va ajunge la cât mai mulţi oameni care, de mâine, vor afla cum să acorde primul ajutor’’ a spus Liviu Zorilă, fondatorul Asociaţiei EDIT.

Campania Leapşa pentru Viaţă se desfăşoară sub forma unor filme realizate de specialişti şi de personalităţi din diferite domenii de activitate în care sunt prezentate metodele corecte de acordare a primului ajutor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici