Studiu. De ce nu îşi asigură românii locuinţele? Ce motive invocă

Românii nu încheie poliţe de asigurare a locuinţelor deoarece nu au bani şi nici încredere în sistem, este concluzia unui studiu realizat în octombrie.

949 afișări
Imaginea articolului Studiu. De ce nu îşi asigură românii locuinţele? Ce motive invocă

Sursa foto: Mediafaxfoto

La sondajul realizat de Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor au participat 3.231 de persoane.

Întrebaţi care este motivul pentru care au încheiat doar o poliţă obligatorie de locuinţă, nu şi o poliţă facultativă, numeroşi români (49%) au declarat că nu au un buget suficient. Pe de altă parte, în ceea ce îi priveşte pe respondenţii care nu au încheiat deloc o asigurare de locuinţă, majoritatea (67%) declară acelaşi lucru, că nu sunt bani.

Mai mult, 8% dintre respondenţii care nu au încheiat deloc o asigurare de locuinţă menţionează ca motiv o lipsă de încredere în sistem, iar 3% nu consideră că o poliţă de asigurare de locuinţă le este utilă.

64% dintre participanţii la sondaj declară că analizează cu atenţie poliţa de asigurare a locuinţei pentru a vedea ce riscuri sunt acoperite şi ce riscuri sunt excluse. Restul nu fac acest lucru fie pentru că nu pot schimba nimic (27%), fie pentru că nu îi interesează acest aspect (9%).

Potrivit specialiştilor, preţul unei asigurări obligatorii pentru locuinţă este de cel mult 8,33 lei pe lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici