STUDIU: Doar nouă la sută dintre români ar acorda primul ajutor în caz de incendiu

Doar nouă la sută dintre români ar acorda primul ajutor în caz de incendiu, 20 la sută ar suna la numărul de urgenţă 112 şi mai puţin de jumătate s-ar îndrepta spre ieşirile de urgenţă, se arată într-un studiu realizat de o societate care produce sisteme de alarmă.

265 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Doar nouă la sută dintre români ar acorda primul ajutor în caz de incendiu

STUDIU: Doar nouă la sută dintre români ar acorda primul ajutor în caz de incendiu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Studiul mai arată că 11 la sută dintre persoanele surprinse de incendiu s-ar asigura că cei din jurul lor se îndreaptă către ieşiri, tot 11 la sută ar părăsi clădirea pe acelaşi drum pe care au intrat, iar 48 la sută s-ar îndrepta către ieşirile de urgenţă.

În plus, dintre cei chestionaţi, 91 la sută ştiau unde sunt ieşirile de urgenţă la locul de muncă, iar 52 la sută fuseseră instruiţi, în ultimul an, cu privire la comportamentul pe care trebuie să-l adopte în caz de incendiu.

Pe de altă parte, peste jumătate dintre românii care trăiesc la oraş nu au participat la un exerciţiu sau simulare de incendiu în ultimii cinci ani, 53 la sută nu ştiu cum să acorde primul ajutor, iar 27 la sută au ignorat, cel puţin o dată, o alarmă de incendiu într-o clădire publică, crezând că este o alarmă falsă.

Potrivit sursei citate, studiul a fost realizat pe parcursul anului trecut, şi au fost intervievate 819 persoane, toate din mediul urban, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici