STUDIU În anul 2100, vara va dura 6 luni. Cauza principală este încălzirea globală

  • Un studiu publicat în Geophysical Research Letters spune că vara va dura 6 luni în 2100.
  • Acest lucru se va întâmpla dacă nu este stopată încălzirea globală.
  • România a fost afectată de schimbări rapide între masele de aer.
1061 afișări
Imaginea articolului STUDIU În anul 2100, vara va dura 6 luni. Cauza principală este încălzirea globală

STUDIU În anul 2100, vara va dura 6 luni. Cauza principală este încălzirea globală

15 grade în februarie, ninsori în martie. Vremea este din ce în ce mai imprevizibilă, iar un nou studiu publicat recent spune că până în anul 2100 vom ajunge la veri care să dureze 6 luni. 
 
Studiul publicat în Geophysical Research Letters trage câteva concluzii: dacă nu se intervine pentru stoparea încălzirii globale, atunci vom vedea cum verile vor deveni din ce în ce mai lungi. Asta nu înseamnă însă că vom avea două anotimpuri. Iarna, primăvara şi toamna se scurtează cam în acelaşi ritm.
 
Yuping Guan, autorul studiului, a studiat perioada dintre 1952 şi 2011 şi a concluzionat că verile au crescut de la 78 la 95 de zile, iar iernile au scăzut de la 76 la 73 de zile. O astfel de schimbare va duce la episoade mai dese de secetă şi de incendii pe timpul verii aşa cum am văzut în Australia sau California anul trecut, dar şi episoade de îngheţ şi zăpezi neaşteptate cum au fost recent în Texas şi Israel.
 
Nu s-a schimbat ceva din punct de vedere climatic. Diferenţa este că acum avem schimbări foarte rapide între masele de aer. Astfel, ajungem să avem 20 de grade într-o zi şi -5 grade în următoarea. Iar vara s-au înmulţit fenomenele meteo severe precum furtunile, vânturile puternice şi aşa mai departe.
 
Concluzia este că din cauza încălzirii globale observăm modificări la nivel local. Dacă vor fi şi la nivel emisferic e mai greu de anticipat, însă studiul sugerează că vom avea o creştere a mediei de temperatură cu până la 5 grade şi multe evenimente extreme.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici