Studiu: Infecţia mică face imunitatea mare! Poţi căpăta o imunitate de fier chiar dacă ai avut o formă uşoară de Covid

  • Un studiu recent făcut în Franţa îţi arată că persoanele cu forme uşoare de boală capătă imunitate puternică
  • Autorii studiului te anunţă că imunitatea acestor persoane creşte timp de câteva săptămâni de la infectare
  • Medic român: Imunitatea nu are legătură cu severitatea bolii
6887 afișări
Imaginea articolului Studiu: Infecţia mică face imunitatea mare! Poţi căpăta o imunitate de fier chiar dacă ai avut o formă uşoară de Covid

Studiu: Infecţia mică face imunitatea mare! Poţi căpăta o imunitate de fier chiar dacă ai avut o formă uşoară de Covid

Dacă ai făcut infecţia Covid 19 într-o formă asimptomatică sau uşoară, am veşti bune pentru tine! Un studiu recent făcut pe 160 de angajaţi din sistemul de sănătate francez care au făcut forme uşoare de boală arată că 98% dintre ei au făcut anticorpi suficient de puternici pentru a neutraliza virusul o lună mai târziu, scrie Financial Times.  

În rândul specialiştilor care studiază virusul există o preocupare legată de faptul că persoanele care fac forme uşoare ale bolii nu capătă imunitate robustă.

Rezultatele studiului arată că imunitatea creşte timp de câteva săptămâni după ce organismul începe să producă anticorpi, adică după 7-10 zile de la infectare. Nu se ştie însă deocamdată cât va dura această imunitate. Autorii studiului spun că este prea devreme pentru a estima rezultatele pe termen lung. Un specialist român îţi explică însă că gradul de  imunitate nu are legătură cu severitatea bolii.

”Orice pacient care intră în contact cu SARS COV 2 va genera un răspuns imunitar prin producerea de anticorpi. Acest lucru se va întâmpla indiferent dacă pacientul dezvoltă o formă asimptomatică sau o formă severă. Nu se ştie exact la acest moment care este durata perioadei de protecţie”, a declarat Radu Ţincu, medic primar ATI Toxicologie la Spitalul Floreasca.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici