Studiu: Metoda naturală de a controla pofta de mâncare şi de a reduce caloriile

Potrivit unor oameni de ştiinţă australieni, există o cale de a ţine apetitul la distanţă şi de a reduce caloriile.

38656 afișări
Imaginea articolului Studiu: Metoda naturală de a controla pofta de mâncare şi de a reduce caloriile

Studiu: Metoda naturală de a controla pofta de mâncare şi de a reduce caloriile

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriţie, există o metodă naturală şi nedureroasă de a limita apetitul şi de a reduce caloriile.

Potrivit unor oameni de ştiinţă de la Universitatea din Australia de Sud, consumul zilnic de doar 30-50 de grame de migdale (aproximativ două porţii) ajută la reducerea aportului de energie cu 300 de calorii.

Pe scurt, o mână de fructe uscate s-ar putea dovedi de nepreţuit pentru cei care încearcă să slăbească. „Ratele de exces de greutate şi obezitate sunt preocupări majore de sănătate publică, iar modularea apetitului printr-un răspuns hormonal îmbunătăţit poate fi cheia pentru promovarea managementului greutăţii”, explică Dr. Sharayah Carter,

„Cercetarea noastră a analizat hormonii care reglează apetitul şi modul în care nucile, în special migdalele, pot ajuta la controlul apetitului. Şi am arătat că cei care mănâncă migdale experimentează modificări ale hormonilor care reglează foamea şi că aceştia ar putea contribui la o reducere a aportului de alimente”.

Cercetătorii australieni au descoperit că, printre 140 de voluntari, cei care au mâncat migdale au prezentat răspunsuri cu 47% mai mici la peptida C, cu o sensibilitate îmbunătăţită la insulină şi un risc redus de a dezvolta diabet şi boli cardiovasculare.

De asemenea, au avut cantităţi mai mari de polipeptidă insulinotropă dependentă de glucoză (cu 18% mai mult), glucagon (39% mai mult) şi polipeptidă pancreatică (44% mai mult). Toţi hormonii care afectează apetitul: glucagonul trimite semnale de saţietate către creier, în timp ce polipeptida pancreatică încetineşte digestia, reducând aportul alimentar.

„Migdalele sunt bogate în proteine, fibre şi acizi graşi nesaturaţi, care pot contribui la proprietăţile lor de saţiere şi pot explica de ce au fost consumate mai puţine calorii”, explică dr. Carter.

Celor care susţin că, până la urmă, cu 300 de calorii mai puţine la o masă nu sunt prea multe, oamenii de ştiinţă le răspund contrariul. „Chiar şi micile schimbări pozitive ale stilului de viaţă pot avea un impact. De fapt, atunci când facem mici schimbări, avem mai multe şanse să ne îmbunătăţim sănătatea pe termen lung", afirmă Carter. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici