Studiu: Miocardita, efect advers pe termen lung al infectării cu COVID-19. Ce spun cercetătorii

  • Leziunile cardiovasculare ar putea fi efecte adverse pe termen lung ale infectării cu COVID-19
  • Cercetătorii germani susţin că miocardita ar fi cea mai frecventă problemă
  • Au fost analizaţi 100 de pacienţi COVID-19, după peste două luni de la diagnosticare
1350 afișări
Imaginea articolului Studiu: Miocardita, efect advers pe termen lung al infectării cu COVID-19. Ce spun cercetătorii

Studiu: Miocardita, efect advers pe termen lung al infectării cu COVID-19. Ce spun cercetătorii

Un studiu realizat de cercetătorii germani arată că trei sferturi dintr-un total de 100 de nemţi care s-au vindecat de coronavirus, prezintă semne ale unor leziuni cardiovasculare, relatează Live Science.
 
După peste două luni de la momentul diagnosticării cu coronavirus, pacienţii infectaţi au fost supuşi unor RMN-uri. 
 
Rezultatele au arătat că trei sferturi dintre bolnavi au semne de anomalii cardiovasculare, precum miocardita, deşi cei mai mulţi dintre infectaţi au suferit de o formă uşoară a virusului şi nu au fost internaţi.
 
Cercetătorii au descoperit în sângele pacienţilor o proteină numită troponină, care indică leziuni cardiovasculare, precum cele care apar în urma unui atac de cord. 
 
Totuşi, miocardita a fost cea mai frecventă problemă, în proporţie de 60% din totalul de pacienţi supuşi RMN-ului. Medicii au descoperit şi bolnavi care aveau pericardul (ţesutul din jurul inimii) inflamat.
 
Au fost analizate 100 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 53 de ani. Doar o treime dintre aceştia au suferit de forme grave de coronavirus, fiind internaţi în spital, în timp ce două treimi s-au putut trata acasă.
 
Cercetătorii solicită confirmarea urgentă a rezultatelor, acestea fiind îngrijorătoare.
 
Doctorul Valentina Puntmann, de la Spitalul universitar din Frankfurt, a declarat că „Deşi nu avem dovezi directe pentru aceste consecinţe, cum ar fi cedarea sistemului cardiovascular, ar putea fi posibil ca în câţiva ani să devină o problemă imensă”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici