STUDIU Schimbările climatice afectează animalele de companie. Principalele probleme cu care se confruntă

  • Schimbările climatice produc efecte asupra animalelor de companie.
  • Deoarece temperatura globală este în creştere, puricii, căpuşele, musculiţele şi ţânţarii nu mai dispar pe parcursul iernii şi au devenit o problemă permanentă, atrag atenţia specialiştii.
2399 afișări
Imaginea articolului STUDIU Schimbările climatice afectează animalele de companie. Principalele probleme cu care se confruntă

STUDIU Schimbările climatice produc efecte asupra animalelor de casă. Principalele probleme cu care se confruntă

Schimbările climatice au un impact asupra vieţii de zi cu zi, în cazul oamenilor, dar şi al animalelor. Gianluca D’Amico, doctor în medicină veterinară în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă animalele de casă.

În cadrul iniţiativei Protect Our Future Too, cercetările au analizat modul în care ameninţarea reprezentată de prezenţa paraziţilor este tot mai mare în toată Europa şi au demonstrat că puricii, căpuşele, musculiţele de nisip şi ţânţarii au devenit o problemă pe tot parcursul anului.

„Prezenţa extinsă a căpuşelor, favorizată de schimbările climatice, reprezintă un risc crescut pentru animalele noastre de companie pe tot parcursul anului. Mai mult, anumite specii de căpuşe îşi răspândesc arealul de distribuţie în Europa şi cresc riscul de apariţie a unor boli periculoase, cum ar fi ehrlichioza", a explicat Gianluca D’Amico.

Ca să-şi protejeze animalele de companie, oamenii trebuie să respecte tratamentele regulate împotriva puricilor şi căpuşelor chiar şi pe parcursul iernii, recomandă specialiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici