Studiu SUA: Delta se răspândeşte rapid în şcoli, când personalul este nevaccinat şi nu poartă mască

Varianta Delta se poate răspândi rapid în şcoli atunci când profesorii şi personalul nevaccinat sunt în interior şi nu poartă măştile de protecţie, arată un studiu realilzat în Statele Unite ale Americii.

2262 afișări
Imaginea articolului Studiu SUA: Delta se răspândeşte rapid în şcoli, când personalul este nevaccinat şi nu poartă mască

Studiu SUA: Delta se răspândeşte rapid în şcoli, când personalul este nevaccinat şi nu poartă mască

Un studiul realizat în SUA arată că varianta Delta se poate răspândi rapid în şcoli atunci când profesorii şi personalul nevaccinat sunt în interior şi nu poartă măştile de protecţie.

Cei de la RoVaccinare prezintă, vineri, un caz al unui focar asociat cu varianta Delta într-o şcoală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021, care apare în studiul citat. Astfel, în perioada 23 mai - 12 iunie 2021, au apărut 26 de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor unei şcoli primare din Marin, California, după expunerea la un profesor infectat şi nevaccinat. Rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%; riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor faţă de profesor. Profesorul a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, dar a continuat să lucreze timp de două zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai, au fost raportate cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinţi şi fraţi ai celor care aveau legătură cu şcoala.

Măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu SARS-CoV-2 sunt aceleaşi: purtarea măştii de protecţie; vaccinarea celor eligibili, rămânerea acasă a celor care au simptome şi testarea periodică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici