STUDIU Tinerii între 18 şi 25 de ani alocă cel mai mare buget când achiziţionează maşini second-hand

  • În contextul în care producţia de autoturisme a întâmpinat o sincopă în ultimii doi ani, tot mai mulţi români s-au reorientat către maşinile second-hand atunci când au decis să achiziţioneze un autovehicul.
  • Dintre toate categoriile de vârstă, consumatorii cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani au achiziţionat cele mai multe maşini, însă cele mai costisitoare achiziţii au fost făcute de cei între 18 şi 25 de ani.
363 afișări
Imaginea articolului STUDIU Tinerii între 18 şi 25 de ani alocă cel mai mare buget când achiziţionează maşini second-hand
După buget, alte criterii după care se ghidează cei care doresc să achiziţioneze o maşină sunt vechimea acesteia, numărul de kilometri, starea tehnică, rulaj, costurile de întreţinere şi consum, arată datele Mogo România. Prin urmare, în topul preferinţelor pentru toate categoriile de vârstă se află Audi A4, Volkswagen Passat sau Golf şi BMW seria 3.
 
Cel mai mare procent de cumpărători îl are categoria 26-35 de ani, reprezentând 29.6% din totalul clienţilor finanţatorului auto. Aceştia se orientează către mărcile Audi şi Volkswagen, cu modelele A4 sau Passat. Pe lângă faptul că sunt uşor de întreţinut şi unele motorizări au un consum mai mic, sunt potrivite şi pentru familii, datorită dimensiunilor adecvate şi confortului oferit. Pentru această categorie de vârstă, costurile alocate de români variază între 1.000 şi 28.500 de euro.
 
Apoi, cel mai mare preţ de achiziţie a fost înregistrat la categoria de vârstă 18-25 de ani, de 29.000 de euro. Pe lângă Audi A3 şi Volkswagen Passat, tinerii s-au orientat şi către BMW Seria 3. La polul opus, cei de peste 66 de ani au alocat cel mai redus buget, achiziţionând maşini cuprinse între 1.420 şi 11.438 de euro. Maşinile preferate de această categorie de clienţi au fost Volkswagen Golf şi Opel Astra, care sunt mai mici decât alte modele şi au motoare fiabile.
 
Deşi unii clienţi s-au orientat către maşini cu ani de fabricaţie între 2006 şi 2008, majoritatea au căutat maşini fabricate între 2009 şi 2011, pentru a se adapta la noile norme europene, care recomandă autovehicule cu motoare Euro 5 şi Euro 6. Acestea limitează cantitatea de substanţe toxice emise de vehicule, susţinând astfel eforturile de a reduce poluarea în oraşe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici