SUA autorizează administrarea dozei a treia de vaccin împotriva COVID-19. Care este categoria persoanelor vizate

SUA autorizează administrarea dozei a treia de vaccin împotriva COVID-19, pentru categoriile de persoane imunodeficitare, transmite, vineri, CNCAV.

394 afișări
Imaginea articolului SUA autorizează administrarea dozei a treia de vaccin împotriva COVID-19. Care este categoria persoanelor vizate

SUA autorizează administrarea dozei a treia de vaccin împotriva COVID-19 pentru imunodeficitari

În legătură cu administrarea unei doze de rapel împotriva COVID-19 în România, după efectuarea schemei complete de vaccinare, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează că în data de 12 august, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a modificat autorizaţiile de utilizare în regim de urgenţă pentru vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Spikevax/ Moderna, pentru a permite administrarea unei doze suplimentare la persoanele cu imunosupresie puternică, în mod special pentru cele care au suferit un transplant sau care au fost diagnosticate cu boli care generează un nivel echivalent de imunodeficienţă.

Comitetul Consultativ al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor pentru Practicile de Imunizare din SUA se va întruni, vineri, pentru a dezbate recomandările clinice suplimentare cu privire la categoria de bolnavi eligibilă pentru doza a treia, care reprezintă un „grup mic şi vulnerabil”.

„Persoanele cu imunosupresie severă sunt predispuse la o evoluţie nefavorabilă a COVID-19 şi au în general un răspuns mai redus la vaccinare. Este de aşteptat ca acestea să fie printre primele care ar putea beneficia de pe urma administrării unei doze de rapel, la un interval de timp după vaccinarea iniţială. Din acest motiv, FDA a evaluat informaţiile cu privire la administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna acestor persoane şi apreciază că astfel imunitatea va creşte semnificativ. În acelaşi timp, FDA îşi menţine poziţia anterioară. Celelalte persoane, cu schema completă de vaccinare, beneficiază de un grad de protecţie suficient de mare pentru a nu avea nevoie de o doză suplimentară de vaccin împotriva COVID-19 la acest moment”, spun cei de la CNCAV.

Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează la acest moment datele ştiinţifice şi studiile clinice disponibile în vederea autorizării administrării unei doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 anumitor categorii vulnerabile şi pentru a putea sprijini deciziile autorităţilor responsabile cu politicile de vaccinare în Statele Membre UE.

Efectuarea schemei complete cu vaccinurile autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) oferă beneficiarilor protecţia maximală împotriva maladiei COVID-19, mai spun reprezentanţii CNCAV. Odată cu intensificarea circulaţiei variantei Delta a virusului SARS-CoV-2 în ţările UE/SEE, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (European Centre for Diseas Prevention and Control - ECDC) încurajează persoanele eligibile pentru vaccinare să înceapă şi să finalizeze în timp util schema recomandată împotriva COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici