SUA eliberează deţinuţi pentru a evita o îmbolnăvire în masă în închisori: "Sunt victime sigure"

  • Peste 2.000 de decese şi peste 117.000 îmbolnăviri sunt în Statele Unite ale Americii
  • Donald Trump a intenţionat să închidă oraşul New York, dar s-a răzgândit şi a emis o atenţionare de călătorie
  • NBC News scrie că deţinuţii care au comis infracţiuni uşoare ar putea fi eliberaţi din închisori. Unii au primit deja scurtarea pedepselor
2478 afișări
Imaginea articolului SUA eliberează deţinuţi pentru a evita o îmbolnăvire în masă în închisori: "Sunt victime sigure"

SUA eliberează deţinuţi pentru a evita o îmbolnăvire în masă în închisori: "Sunt victime sigure"

Deţinuţii care au comis infracţiuni uşoare, non-violente, ar putea fi eliberaţi în masă din închisorile americane, scrie NBC News. Autorităţile se tem că răspândirea coronavirusului în centrele de detenţie ar provoca mii de decese. În pericol nu sunt doar deţinuţii, dar şi angajaţii închisorilor.
 
Potrivit NBC News, avocaţii din SUA au început să facă apeluri pentru eliberarea celor închişi pentru infracţiuni fără violenţă, dar mai ales pentru bătrăni şi infirmi.
 
"Deţinuţii sunt victime sigure în faţa virusului", a spus Amy Fettig, deputy director al ACLU National Prison Project.
 
Sursa citată mai notează că unele centre de detenţie din statul Washington şi-au înjumătăţit numărul de deţinuţi în ultima luna. Este vorba despre cele cu regim de detenţie normal, nu de maximă securitate.
 
NBC News scrie că la închisoarea din Rikers Island au fost deja confirmate cazuri de deţinuţi şi gardieni cu coronavirus, iar primarul Bill de Blasio a spus că 75 de prizonieri au fost eliberaţi.
 
Circa 2.300.000 deţinuţi sunt în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici