SUA limitează vaccinul anti-COVID al Johnson & Johnson din cauza riscului de cheaguri de sânge

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulţi din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui.

1191 afișări
Imaginea articolului SUA limitează vaccinul anti-COVID al Johnson & Johnson din cauza riscului de cheaguri de sânge

Vaccinul J&J, care a primit autorizaţia americană în februarie 2021 pentru adulţi, poate fi administrat în cazurile în care vaccinurile COVID-19 autorizate sau aprobate nu sunt accesibile sau dacă o persoană este mai puţin dornică să folosească celelalte două vaccinuri, a precizat Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

J&J este unul dintre cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite. Celelalte două sunt de la Moderna şi Pfizer.

Producătorul de vaccinuri a declarat că a actualizat fişa informativă a vaccinului COVID-19 din SUA pentru a avertiza cu privire la riscul de tromboză, o afecţiune rară, dar care poate pune viaţa în pericol, notează Reuters.

Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în ţările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare şi potenţial mortale.

În ianuarie, FDA a modificat fişa informativă a vaccinului J&J pentru a include riscul de trombocitopenie imună, la câteva luni după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a luat măsuri similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici