Subiecte Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019. Ministerul Educaţiei a RETRAS de pe site modelele de subiecte la câteva ore după ce le-a publicat

Ministerul Educaţiei a retras de pe site modelele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019. Reprezentanţii asociaţiilor pentru părinţi, ai elevilor şi ai sindicatelor vor discuta, vineri, cu cei de la Ministerul Educaţiei pe acest subiect.

6734 afișări
Imaginea articolului Subiecte Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019. Ministerul Educaţiei a RETRAS de pe site modelele de subiecte la câteva ore după ce le-a publicat

Subiecte Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019. Ministerul Educaţiei a RETRAS de pe site modelele de subiecte la câteva ore după ce le-a publicat

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au retras de pe site-ul instituţiei modelele pentru examenul de Bacalaureat 2019, la câteva ore după ce au fost publicate. De asemenea, au fost retrase şi subiectele pentru Evaluarea Naţională.

Preşedintele Federaţiei de Părinţi, Iulian Cristache, a precizat pentru MEDIAFAX că va discuta pe acest subiect vineri cu cei de la Minister, împreună cu reprezentanţi ai elevilor şi ai sindicatelor din învăţământ. Potrivit lui Cristache, ar fi fost înţelept ca modificările să fie amânate cu un an.

Modelele pentru examenul de Bacalaureat conţin întrebări închise, întrebări cu răspuns multiplu, întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals, conform noilor modificări anunţate, miercuri, de reprezentanţii MEN.

Astfel, subiectele la toate disciplinele vor conţine 40% întrebări grilă, a spus, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, precizând că astfel va fi redusă doza de subiectivism din test.

Reprezentanţii elevilor susţin că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici