Video SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018 | Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba şi literatură română, profilurile real şi uman. Barem corectare Bacalaureat Română

Luni, 25 iunie 2018, absolvenţii de liceu au susţinut prima probă la examenul de bacalaureat, la Limba şi literatură română, în prima sesiune. Mediafax a publicat in exclusivitate subiectele pentru proba prima proba la BAC 2018 - Limba şi literatură română, profilurile real şi uman

38492 afișări

Subiecte Română Bacalaureat, UMAN ŞI REAL: Elevii au avut de analizat poezii de Eminescu, Arghezi, Barbu sau Blaga

Subiectele şi baremele pot fi consultate AICI.

Elevii care au susţinut, luni, proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la PROFILUL REAL, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la PROFILUL UMAN a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Aproape 127.000 de candidaţi au susţinut, luni, prima probă, la Limba şi Literatura Română, din cadrul Bacalaureatului. Examenul a început la ora 09:00 şi a durat trei ore. Subiectele pentru examenul la Limba şi Literatura Română (profil real / uman) au fost publicate in exclusivitate pe Mediafax.ro 

Sesiunea de Bacalaureat continuă pe 26 iunie, cu proba la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană), pe 27 iunie se va desfăşura proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie.

SUBIECTELE la profilul REAL se pot consulta AICI

SUBIECTELE la profilul UMAN se pot consulta AICI

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 a avut loc în 12 februarie, cu Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Absolvenţii clasei a XII-a  (real / uman) au susţinut luni, 25 iunie 2018, prima probă scrisă la BAC, cea de Limba şi Literatura Română.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Ca şi la Evaluarea Naţională 2018, lucrările proba la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat 2018 vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Astfel, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială pentru proba de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.”

Astfel, nota comisiei de contestaţii a examenului de Bacalaureat este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

AFIŞAREA REZULTATELOR LA PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ BAC 2018

Afişarea primelor rezultate la limba şi literatura română este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00-16:00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2018 vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, el trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probele de la examenul de Bacalaureat, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.

UPDATE: Modul de rezolvare al subiectelor este disponibil aici.

UPDATE: Baremele de corectare pentru subiectele la Limba şi literatură română (real / uman) au fost publicate pe site-ul edu.ro si sunt disponibile aici.

UPDATE: Rezultatele şi notele obţinute de elevii clasei a XII-a la prima sesiune a examenului de BAC 2018 pot fi vizualizate aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici