Video SUBIECTE ŞI BAREM Bacalaureat ISTORIE 2018 | Proba la Istorie pentru profilul uman la BAC 2018

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut miercuri ce de-a doua probă a Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică. Mediafax a publicat primele informaţii legate de subiectele la istorie pentru profilul uman, la BAC 2018. Acum este disponibil şi baremul, pe site-ul Mediafax.

39834 afișări

SUBIECTE şi BAREM ISTORIE BAC 2018

UPDATE: Subiecte Istorie BACALAUREAT 2018: Statul român modern, Evul Mediu şi un regim totalitarist înlăturat din România

Elevii care au dat, miercuri, proba la Istorie a Bacalaureatului 2018 au avut, la primul subiect, de analizat statul român modern, la al doilea subiect, Evul mediu, iar la al treilea subiect, de comentat un regim totalitarist înlăturat în România în perioada postbelică.

"Mă aşteptam să fie mai uşor. La ce ai dat? La istorie. Subiectul III mi s-a părut un pic mai greu, ne-a picat totalitarismul, dar a fost ok, m-am descurcat. Am scris, am scris, am scris la fiecare subiect. Luni a fost mai bine. Am făcut tot şi mă aştept la o notă destul de mare. Mâine dau la Georgrafie şi cred că o să mă descurc. M-am pregătit extrem, extrem de mult. Consider că aş fi putut să dau mai mult, însă cred că e o etapă de maturizare pentru fiecare", a declarat o elevă, care a susţinut miercuri proba la Istorie a examenului de Bacalaureat 2018.

ORGANIZARE EXAMEN BACALAUREAT ISTORIE 2018

În data de 27 iunie 2018, absolvenţii clasei a XII-a profilul uman susţin proba de ISTORIE din cadrul examenului de BACALAUREAT. 

Anul acesta, la probele scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi. Dintre aceştia, 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la proba scrisă la Istorie 2018 se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul pentru redactarea lucrării scrise la  Istorie (profil uman) este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor la examenul de istorie, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, anunţă Ministerul Educaţiei.

Toate sălile de examen în care se va organiza examenul la proba Istorie a Bacalaureatului 2018 trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la istorie, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, pe întreaga durată a examenului de Istorie 2018 candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la Istorie, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, candidaţii surprinşi în această situaţie în timpul examenului de istorie, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

SUBIECTE ŞI BAREME 2017

Pentru rezolvarea subiectelor la istorie, la bacalaureat candidaţii au folosit numai cerneală sau pastă de culoare albastră. În jur de 135.000 de elevi au participat la sesiunea de Bacalaureat 2017, dintre care aproape 116.000 au fost absolvenţi ai promoţiei 2017, aproape 20.000 de absolvenţi fiind din seriile anterioare, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Anul trecut, unul dintre subiectele de Bacalureat la istorie a fost despre România postbelică, cu identificarea a două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi prezentarea unor opinii despre evoluţia politică din secolul al XX-lea. De asemenea, elevii de clasa a XII-a au avut cerinţă la al doilea dintre subiecte Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar.

Un alt subiect la proba la Istorie la examenul de BAC 2017 a constat în argumentarea printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală.

MODELE SUBIECTE BACALAUREAT ISTORIE 2018

Ministerul Educaţiei a publicat înaintea inceperii sesiunii de BAC 2018 o serie de subiecte posibile pentru proba la Istorie. Acestea sunt disponibile împreuna cu baremul si modul de corectare pe site-ul. edu.ro şi pot fi consultate aici.

NOTA: Baremele şi modul de rezolvare al subiectelor pentru proba la Istorie a Bacalaureatului 2018 (profil uman) vor fi publicate in exclusivitate pe site-ul Mediafax imediat ce acestea devin disponibile. 

UPDATE: Rezolvarea subiectelor pentru proba la matematică este disponibila aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici