Subiectul alegerii primarilor în două tururi. Ioana Constantin, PMP: Primarul Capitalei a fost ales cu cel mai mic număr de voturi din ultimii 20 de ani

Secretarul general adjunct al PMP Ioana Constantin a declarat că primarii din Craiova şi Galaţi au fost votaţi de mai puţin de 15% din locuitori, iar Gabriela Firea a fost aleasă cu cel mai mic număr de voturi din ultimii 20 de ani. Ea a susţinut că alegerea primarilor în două tururi e o obligaţie.

933 afișări
Imaginea articolului Subiectul alegerii primarilor în două tururi. Ioana Constantin, PMP: Primarul Capitalei a fost ales cu cel mai mic număr de voturi din ultimii 20 de ani

Subiectul alegerii primarilor în două tururi. Ioana Constantin, PMP: Primarul Capitalei a fost ales cu cel mai mic număr de voturi din ultimii 20 de ani

"7,74% - Municipiul Craiova; 8,96% - Municipiul Galaţi; 13,74% - Municipiul Bucureşti; 14,71% - Municipiul Focşani Din capitala Băniei până la capitala ţării, primarii au fost aleşi cu cel mai mic număr de voturi din ultimii 20 de ani. Revenirea la 2 tururi de scrutin devine o obligaţie. Nici nu contează cum se numesc primarii acestor municipii, sunt, fiecare dintre ei, cei mai lipsiţi de legitimitate din istoria recentă a oraşelor pe care le conduc. Acestea sunt rezultatele cu care au fost aleşi primarii din 3 municipii reşedinţă de judeţ importante din ţară şi primarul Capitalei. Într-un singur tur de scrutin, anost, cu puţini cetăţeni prezenţi la urne, fără dezbatere", a scris Ioana Constantin într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Actualul primar al Municipiului Craiova a fost ales cu 7.74%, adică a fost votat de 19.798 de craioveni dintr-un total de 255.782 de persoane cu drept de vot. E cel mai mic număr de voturi din 1996 până în prezent. La fel şi la Galaţi, unde din 260.897 de persoane cu drept de vot, actualul primar a obţinut puţin peste 23.000 de voturi. Şi mai ruşinos", a mai scris aceasta.

Astfel, Ioana Constantin consideră că revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin este o "prioritate zero pe termen scurt".

"Revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin devine o obligaţie pentru democraţie şi pentru demnitatea comunităţilor noastre. Partidul Mişcarea Populară cere revenirea la două tururi de scrutin de peste doi ani, am colectat peste 1.000.000 de semnături la nivel naţional, am depus un proiect de lege în Parlament, am cerut constant revenirea la două tururi de scrutin. Începe 2020, anul în care ne alegem primarii şi dacă lucrurile rămân la fel, vom avea din nou ”mari primari” de 7% care conduc ţara şi baroni care dictează la Bucureşti punând pe masă un evantai de primari care împreună nu adună voturile cu care cândva un singur candidat câştiga o primărie. Prioritatea zero pe termen scurt e revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin!", se arată în mesajul politicianului PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primari,
alegeri,
pmp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici