Subprefectul de Bucureşti renunţă la demisie până la clarificarea numirii ca director la Pandurii

Subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei, care anunţase că va demisiona după ce preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Pandurii, Marin Condescu, l-a prezentat ca viitor manager al clubului, a declarat, luni, că va renunţa la funcţie doar după ce se va clarifica situaţia privind numirea sa.

140 afișări
Imaginea articolului Subprefectul de Bucureşti renunţă la demisie până la clarificarea numirii ca director la Pandurii

Subprefectul de Bucureşti renunţă la demisie până la clarificarea numirii ca director la Pandurii

Andrei a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, atât timp acţionarii clubului nu reuşesc să aibă un punct de vedere comun, el nu va părăsi postul ocupat la Prefectura Bucureşti, deşi îşi doreşte în continuare să revină la Târgu Jiu.

Subprefectul a spus că, cel mai probabil, o decizie în acest sens va fi luată la sfârşitul săptămânii, după ce va reveni în ţară şi primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, plecat în această perioadă în Franţa.

"Am avut discuţii cu trei din cei patru acţionari de la echipă şi toţi spuneau că nu e nicio problemă. Propunerea a venit din partea dumnealor, iar eu am acceptat-o. Am două săptămâni la dispoziţie să iau eu o decizie. Sper ca ei să ajungă la un punct de vedere comun şi să mi-l comunice şi mie", a mai spus subprefectul Liviu Andrei.

La rândul său, Laurenţiu Ciurel, managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, principalul finanţator de la Pandurii, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în organigrama clubului Pandurii nu există funcţia de director general, aşa cum susţine preşedintele Consiliului de Administraţie, Marin Condescu.

"În organigramă sunt o sumedenie de directori, dar funcţia asta nu există. Nu există nicio funcţie de director general. Am o relaţie bună cu domnul Andrei, ne cunoaştem de mult timp, dar cred că era mai bun un antrenor de şah decât unul de lupte în funcţia aceasta", a declarat Ciurel, făcând aluzie la faptul că Liviu Andrei este şi antrenor de lupte.

Laurenţiu Ciurel a mai spus că nu a fost surprins de aducerea lui Andrei în funcţia de conducere la Pandurii, aşa cum nu l-a surprins nici anunţul lui Florin Cârciumaru referitor la retragerea din AGA.

Managerul privat de la CE Oltenia susţine însă că ar prefera ca Marin Condescu să nu mai aibă drept de semnătură asupra fondurilor cheltuite de Pandurii, iar acest drept să îl aibă preşedintele executiv Eugen Pârvulescu.

"Am avut 3-4 discuţii cu domnul Pârvulescu şi cu domnul antrenor Pustai şi aş fi vrut ca banii clubului să fie pe mâna dânsului. Aş avea siguranţa că banii ar fi cheltuiţi transparent şi corect. Oricum, noi nu o să mai suportăm foarte mult situaţia asta", a declarat Ciurel, făcând referire la faptul că doreşte o şedinţă la mijlocul lunii octombrie la care Marin Condescu să fie schimbat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Ciurel a precizat că dacă Eugen Pârvulescu ar avea drept de semnătură în club, CE Oltenia ar debloca "imediat" suma de un milion de euro cu care echipa să îşi achite din datoriile pe care le are în prezent.

"Am dat un milion de dolari până acum şi mai am un milion de euro. Le-am transmis la club că avem banii, dar că dorim transparenţă în cheltuirea lor. De dat îi vom da până la sfârşitul anului, pentru că nu vreau să-i trec apoi la profitul unităţii, dar sper că altcuiva care să-i cheltuiască mai bine", a adăugat Laurenţiu Ciurel.

Sâmbătă seară, preşedintele Consiliului de Administraţie de la CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, l-a prezentat ca viitor manager general al clubului pe subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei.

După acest anunţ, Andrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că luni îşi va depune oficial demisia din postul de subprefect de Bucureşti, dar că probabil nu va reuşi să activeze la club de la 1 octombrie.

Duminică, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care este reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a decis să se retragă din AGA, iar în perioada următoare Consiliul Local Târgu Jiu se va întruni într-o şedinţă extraordinară pentru a-şi desemna un nou reprezentant în locul său.

El a precizat că Primăria şi Consiliul Local Târgu Jiu vor rămâne alături de echipa Pandurii, punând la dispoziţia clubului terenul de joc şi celelalte facilităţi pe care autorităţile locale le-au oferit şi până acum.

Primarul a explicat că a luat decizia de a se retrage din AGA a clubului nemulţumit de modalitatea în care subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei a fost numit manager general al clubului, fără aprobarea Consiliului de Administraţie şi a Adunării Generale a Acţionarilor.

"Trebuie luate aprobări de la CA, de la AGA, nu aşa, pompieristic. Trebuia să se lucreze mai organizat, să fie prevăzut postul în organigramă, nu în pripă, cum s-a făcut acum. Nu am nimic cu Liviu Andrei, dar şi Complexul Energetic Oltenia are un reprezentant la club şi ar fi trebuit consultaţi şi ei, mai ales că sunt principalul finanţator", a adăugat Florin Cârciumaru, care duminică pleacă într-o delegaţie în Franţa.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Marin Condescu a declarat că nu a fost înregistrată nicio cerere ofocială din partea lui Cârciumaru de retragere din AGA a clubului.

"E duminică, nu se lucrează, nu avem nimic înregistrat la club şi, din câte ştiu eu, domnul primar pleacă în Franţa. Poate ne trimite vreo adresă în zilele următoare, dar nu are motive de supărare pentru că postul pe care va veni Liviu Andrei se regăseşte în organigrama actuală a clubului. Poate m-am exprimat eu greşit când l-am prezentat ca manager general, dar în organigramă există cel de director general, care e tot una. Oricum, şi una şi alta din funcţii sunt executive, deci care nu presupun aprobări în AGA sau CA. E ca atunci când discut cu un antrenor nou. El vine la club şi îşi face treaba, nu facem şedinţă ca să aprobăm. Eu doar îi informez pe cei din CA şi AGA", a spus Condescu.

Subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei este profesor universitar de educaţie fizică şi sport, având cursuri la Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad. Acesta a condus Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu şi a fost şi şef al Inspectoratului Şcolar Gorj, ulterior devenind subprefect şi prefect al judeţului.

De asemenea, Liviu Andrei a fost prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, iar în 2008 a candidat pentru un post de senator, având susţinerea sindicatelor miniere conduse de Marin Condescu, el pierzând alegerile.

Andrei a fost menţinut în funcţia de prefect al judeţului şi de Guvernul condus de Victor Ponta, în august anul trecut el devenind subprefect de Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici