Suceava: Mai multe avarii la reţeaua electrică din cauza vântului puternic

Mai multe avarii s-au produs, miercuri după-amiază, la reţeaua electrică din judeţul Suceava, din cauza vântului puternic, un bărbat din Rădăuţi dependent de un aparat respirator conectat la reţeaua de energie electrică fiind ajutat de ISU, care a pus în funcţiune un generator.

123 afișări
Imaginea articolului Suceava: Mai multe avarii la reţeaua electrică din cauza vântului puternic

Suceava: Mai multe avarii la reţeaua electrică din cauza vântului puternic (Imagine: Mediafax Foto / Laszlo Raduly)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că, din primele informaţii, se înregistrează avarii la trei puncte electrice din Rădăuţi.

El a precizat că un caz special a fost cel al unui pacient dependent de un aparat respirator care funcţionează cu energie electrică, bărbatul fiind ajutat de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, care au pus în funcţiune un generator.

Prefectul a spus că mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, dar fără să fie însă afectat traficul rutier sau feroviar. Astfel, în localitatea suceveană Molid au fost rupţi mai mulţi brazi care au căzut pe şosea.

Totodată, un panou din lemn a căzut pe o maşină în cartierul sucevean Burdujeni.

De asemenea, în oraşul Milişăuţi, trei stâlpi ai reţelei de medie tensiune au fost rupţi, fiind afectată alimentarea unui post de transformare, astfel că o parte din localnici a rămas fără energie electrică, a declarat Sorin Munteanu, de la Departamentul Comunicare al E.On Distribuţie România.

O situaţie similară se înregistrează şi la Voroneţ unde trei stâlpi ai reţelei de medie tensiune au fost rupţi, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a şase posturi de transformare din Voroneţ şi Gura Humorului.

Potrivit lui Munteanu, echipaje ale E.On, dar şi contractori lucrează pentru remedierea avariilor provocate de vânt.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 13.00, până vineri, la ora 18.00, vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar în zona montană va sufla tare, pe creste depăşind la rafală 90 de kilometri pe oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici