Suceava: Peste 30 de incendii de vegetaţie uscată în trei zile. Prefectul cere Poliţiei să ia măsuri

Peste 30 de incendii de vegetaţie uscată au fost înregistrate în ultimele trei zile, în judeţul Suceava, motiv pentru care prefectul Constantin Harasim a solicitat sancţionarea celor care igienizează terenurile arzând plantele uscate.

59 afișări
Imaginea articolului Suceava: Peste 30 de incendii de vegetaţie uscată în trei zile. Prefectul cere Poliţiei să ia măsuri

Suceava: Peste 30 de incendii de vegetaţie uscată în trei zile. Prefectul cere Poliţiei să ia măsuri (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a discutat, marţi, în cadrul şedinţei operative cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, problema incendiilor de vegetaţie uscată al căror număr a crescut îngrijorător.

Astfel, potrivit unui comunicat al Prefecturii, în judeţ s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de incendii la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale, ca urmare a utilizării necorespunzătoare a focului deschis.

"În perioada 10 - 13 aprilie 2015 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui număr de 31 incendii de vegetaţie uscată în judeţ", precizează sursa citată.

Prefectul a solicitat primarilor să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen.

"Un rol important în prevenirea incendiilor în profil teritorial îl au autorităţile administraţiei publice locale, care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic”, a spus Harasim.

El a menţionat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Comisariatul Judeţean Suceava al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava vor lua măsuri pentru sancţionarea celor care nu respectă normele specifice de apărare împotriva incendiilor atunci când se utilizează focul deschis pentru igienizarea terenurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici