Suceveancă înşelată cu o mie de euro de un fals investitor străin găsit pe o reţea de socializare

O femeie de 61 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a reclamat Poliţiei că a fost înşelată cu o mie de euro de un cetăţean străin, cu care s-a împrietenit pe o reţea de socializare şi care susţinea că vrea să deschidă împreună cu ea o afacere în România.

134 afișări
Imaginea articolului Suceveancă înşelată cu o mie de euro de un fals investitor străin găsit pe o reţea de socializare

Suceveancă înşelată cu o mie de euro de un fals investitor străin găsit pe o reţea de socializare (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, vineri, de o femeie de 61 ani, din localitate, că a fost înşelată cu suma de 1.000 de euro.

Poliţiştii au stabilit că, în urmă cu aproximativ o lună, femeia s-a împrietenit pe o reţea de socializare cu un cetăţean străin, cu care a stabilit să deschidă o afacere pe teritoriul României.

Astfel, în data de 11 ianuarie, femeia a fost contactată de un delegat al bărbatului care i-a solicitat suma de 1.000 de euro, pentru obţinerea unor vize la vamă, astfel că, în 14 ianuarie, femeia a depus suma de bani.

Ulterior, femeia a fost contactată de presupusul investitor, care i-a mai solicitat suma de 2.600 de euro, taxă de gabarit al bagajului, însă femeia i-a comunicat că nu mai are bani şi şi-a dat seama că a fost înşelată.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici