Sulfina Barbu: Legea turismului ar putea fi adoptată în toamnă

Preşedintele Comisiei de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, susţine că îşi doreşte ca Legea turismului, aflată în dezbaterea comisiei pe care o conduce, să fie funcţională cel puţin zece ani şi crede că aceasta ar putea intra în vigoare încă din toamna lui 2011.

109 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Legea turismului ar putea fi adoptată în toamnă

Sulfina Barbu: Legea turismului ar putea fi adoptată în toamnă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Ne dorim ca această lege să devină o lege cadru pentru dezvoltarea turismului în România, o lege care să reglementeze nu numai turismului de pe litoral, ci şi turismul din celelalte zone, mă refer la turismul rural, la turismul montan, la agroturism, la toate zonele, la turismul balneo şi ne dorim ca această lege să fie funcţională cinci-zece ani de acum încolo şi să nu mai fie necesară modificarea ei. Consultările pe care le avem pe fiecare articol în parte cred că sunt benefice, avem o serie de amendamente care deja au fost acceptate şi sunt amendamente care au rămas în discuţie între minister, membri comisiei şi ceilalţi participanţi la dezbateri", a declarat, miercuri, Sulfina Barbu, în staţiunea Olipm, unde deputaţii din Comisia de Administraţie Publică s-au întrunit pentru a analiza proiectul Legii turismului.

Sulfina Barbu consideră că Legea Turismului va duce la finanţarea cu prioritate a lucrărilor de infrastructură de către Guvern şi va determina o mai bună colaborare între autorităţile centrale şi locale.

"În primul rând, finanţarea lucrărilor de infrastructură cu prioritate de Guvern prin MDRT este o prevedere din această lege şi elaborarea metodologiilor pentru toate tipurile de obiective turistice, care astăzi vedem că nu sunt reglementate, mă refer aici inclusiv la monumentele istorice, la obiectivele turistice în care avem resurse cu caracter terapeutic şi la multe alte obiective. De asemenea, în privinţa colaborării dintre autorităţile centrale şi autorităţile locale, am prevăzut că toate metodologiile, toate avizele şi absolut toate proiectele se elaborează de către autorităţile centrale în colaborare cu autorităţile locale altfel nu cred că cineva poate să dezvolte turismul în România de unul singur, nici operatorii nu pot să o facă singuri fără reglementări clare, nici autorităţile centrale şi locale nu pot să facă fără operatori puternici", a explicat Sulfina Barbu.

Ea a precizat că Legea turismului ar putea intra în vigoare din toamnă.

"Eu cred că suntem pe un drum bun şi dacă reuşim în această toamnă, şi asta ne-am propus, ca în primele şedinţe să dăm votul final pe lege şi apoi să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională, putem să avem în această toamnă o lege a turismului şi autorităţile au mult de lucru după aprobarea acestei legi, inclusiv proiecte şi programe cu prioritizarea lor din punct de vedere investiţional", a afirmat Sulfina Barbu.

Deputaţii din Comisia de Administraţie Publică se întrunesc, miercuri şi joi, pe litoral, în staţiunea Olimp, unde vor analiza proiectul Legii turismului, iar la dezbateri participă reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai patronatelor şi asociaţiilor de promovare de pe litoral şi ai Ministerului Turismului.

Proiectul care reglementează acest domeniu este iniţiat de Guvern şi a fost adoptat de Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici