Sunt grătarele "un simbol al virilităţii"? Bărbaţii consumă mai multă carne şi influenţează schimbările climatice, afirmă un deputat din Franţa

Un important deputat ecologist din Franţa a stârnit o dezbatere naţională sugerând că grătarele şi carnea roşie sunt "macho", iar coastele la grătar sunt o problemă de gen.

370 afișări
Imaginea articolului Sunt grătarele "un simbol al virilităţii"? Bărbaţii consumă mai multă carne şi influenţează schimbările climatice, afirmă un deputat din Franţa

Sandrine Rousseau, o figură marcantă a partidului Verzilor EELV şi autodeclarată "ecofeministă", a stârnit unul dintre cele mai discutate subiecte din Franţa, potrivit France 24.

Încercând să atragă atenţia asupra impactului consumului de carne asupra schimbărilor climatice, ea a declarat în cadrul unui eveniment din weekend că ţara trebuie "să schimbe mentalitatea, astfel încât să nu mai mănânce friptură gătită pe grătar ca simbol al virilităţii".

Citând cifrele unor cercetători, fosta academiciană în vârstă de 50 de ani a declarat că bărbaţii mănâncă de două ori mai multă carne roşie decât femeile în ţara "cărnii de vită bourguignon" şi a "steak frites".

Posturile de radio şi televiziune, precum şi reţelele de socializare, sunt pline cu reacţiile cu privire la atacurile lui Rousseau la adresa grătarului.

"Ajunge să îi acuzăm pe băieţii noştri de orice. Încetaţi să ne mai <<deconstruiţi>> bărbaţii. Opriţi fanteziile lui Rousseau", a scris pe Twitter deputata de dreapta Nadine Morano.

Deputatul de extremă dreapta Julien Odoul a afirmat că "dintotdeauna, masa musculară a bărbaţilor înseamnă că aceştia mănâncă mai multă carne (proteine) decât femeile. Nu este 'virilism', este natura".

El a promis că va continua "dieta Cro-Magnon bazată pe carne franceză", referindu-se la oamenii carnivori care locuiau în peşteri şi au fost descoperiţi în sud-vestul Franţei.

Temeri legate de schimbările climatice

Partidul Verzilor din Franţa încearcă să profite de o vară de catastrofe legate de vreme, de la o secetă severă la incendii uriaşe în Franţa, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Rousseau s-a apărat într-un interviu acordat luni televiziunii LCI, spunând că a participat la o discuţie despre cum să convingă oamenii să îşi schimbe obiceiurile alimentare.

"De fapt, reducerea cantităţii de carne este cea mai eficientă acţiune împotriva schimbărilor climatice din punct de vedere personal, chiar mai mult decât maşina", a spus ea.

Bărbaţii sunt mai încăpăţânaţi decât femeile să îşi schimbe regimul alimentar, a susţinut ea, recunoscând totodată că a mâncat "cantităţi mici" de carne roşie şi că nu a fost complet vegetariană.

"M-am săturat... Ce suntem pregătiţi să facem? Tocmai am trăit o vară în care am văzut pentru prima dată impactul real al schimbărilor climatice şi ce suntem pregătiţi să facem?", a spus ea.

Grupul interguvernamental al Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (IPCC) a dedicat anul acesta un capitol din raportul său privind soluţiile climatice pentru a sublinia modul în care consumatorii ar putea reduce drastic emisiile globale. Grupul a evidenţiat trecerea la o dietă bazată pe plante în locul cărnii ca fiind una dintre cele mai eficiente schimbări pe care le-ar putea face indivizii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici