Supermaşină pentru supravegherea traficului pe A1, oferită poliţiştilor hunedoreni

Poliţiştii hunedoreni vor supraveghea, de joi, traficul pe autostrada A1, tronsonul Deva-Orăştie, care are o lungime de 32,5 kilometri, cu un autoturism care atinge viteza de 100 de kilometri la oră în 6,6 secunde şi care a fost oferit gratuit, în baza unui contract de comodat, valabil un an.

243 afișări
Imaginea articolului Supermaşină pentru supravegherea traficului pe A1, oferită poliţiştilor hunedoreni

Supermaşină pentru supravegherea traficului pe A1, oferită poliţiştilor hunedoreni (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Autoturismul, care atinge viteza de 100 de kilometri la oră în 6,6 secunde, a fost oferit poliţiştilor hunedoreni de un producător de maşini de lux, în baza unui contract de comodat încheiat pe un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Maşina a fost oferită gratuit timp de un an, cu posibilitate de prelungire a termenului. Întreţinerea intră în garanţie, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara va suporta costurile combustibilului", a declarat şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru.

Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, comisarul şef Dan Micu, autovehiculul va fi folosit pentru a supraveghea traficul pe autostrada A1, tronsonul Deva-Orăştie, care străbate judeţul Hunedoara, dar şi DN 7 şi DN 68.

Maşina de lux de producţie germană face parte din clasa A de autoturisme sport, atinge 100 de kilometri în 6,6 secunde şi poate rula cu o viteză de 240 de kilometri la oră. Autoturismul are cutie de viteză automată în şapte trepte cu dublu ambreiaj, iar motorul diesel euro 5 are patru cilindri în linie, cu o capacitate de 1.800 centimetri cubi şi 140 de cai putere.

Trosonul de autostradă Deva-Orăştie are 32,5 kilometri şi a fost inaugurat pe bucăţi. Prima porţiune, de 14,8 kilometri, Deva-Simeria a fost inaugurată în decembrie 2012, iar segmentul Simeria-Orăştie (până la Gelmar), de 17,7 kilometri, a fost inaugurat în luna mai.

Tronsonul Deva-Orăştie, de pe traseul autostrăzii Nădlac-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa, a beneficiat de o finanţare în valoare de 177,92 milioane de euro (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane de euro, iar cea a Guvernului este de 69 de milioane de euro, fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici